Onze gemeente is lid geworden van de Coöperatieve Vereniging de Waterbank

lake-2063957_1920 (1) (1)

Onze gemeente heeft zich aangesloten bij de Coöperatieve Vereniging de Waterbank, wat een belangrijke stap is richting duurzame wateroplossingen. De vereniging heeft als doel om gezamenlijk de waterbalans in evenwicht te brengen door middel van het hergebruik van restwater. Met dit initiatief wil de gemeente een voortrekkersrol vervullen en roept andere gemeenten op om hun voorbeeld te volgen.

Jean-Paul de la Roy, vertegenwoordiger van de gemeente benadrukt het belang van dit platform: “Wij zien de Waterbank over 2 jaar als een volwaardig platform, waarbij kennisdeling en advisering verder zijn ontwikkeld. Binnen dit platform wil de gemeente meedenken in circulaire wateroplossingen voor de gemeente en regio.” Door actief betrokken te zijn bij de vereniging, streeft Heeze-Leende naar lokaal duurzaam waterbeheer.

De samenwerking met de Waterbank biedt aantrekkelijke voordelen voor bedrijven en publieke partijen om zich aan te sluiten. Het aantal leden dat zich achter het doel van de vereniging schaart, groeit snel. Momenteel worden diverse gebieden al gezamenlijk verkend, waarbij lokale stakeholders nauw betrokken worden.

In 2023 streeft de Waterbank naar het verbinden van 100 miljoen liter restwater. Om deze verbinding te bevorderen, werkt de vereniging aan de ontwikkeling van een keurmerk. Dit keurmerk garandeert de kwaliteit van het restwater, de positieve bijdrage aan de waterbalans en het duurzame gebruik van water.

Bron foto: NoName. (2017, 14 februari). Meer water golf – gratis foto op Pixabay. Pixabay. https://pixabay.com/nl/photos/meer-water-golf-spiegelen-2063957/ | Bron tekst: Brouwer, J. (2023, 6 februari). De officiële oprichting van de Waterbank – de Waterbank. De Waterbank. https://www.dewaterbank.nl/de-officiele-oprichting-van-de-waterbank/ | Bron tekst: Waterbank. (2023, 25 juli). De WaterBank on LinkedIn: De Waterbank x Heeze-Leende. Waterbank. Geraadpleegd op 26 juli 2023, van https://www.linkedin.com/posts/de-waterbank_de-waterbank-x-heeze-leende

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl