Nieuw Talenten Orkest schittert tijdens eerste optreden ondanks hitte

Talenten orkest (1)

Op zondag 11 juni, een dag die gekenmerkt werd door hitte en zweet, beleefde het Nieuw Talenten Orkest haar eerste optreden. Ondanks het zomerse weer was de Valentijn in Sterksel tot op de laatste plaats gevuld met familieleden, nieuwsgierige belangstellenden en veel muzikanten. De positieve verhalen over dit muzikale initiatief hadden hen naar Sterksel gelokt.

Het zomerse weer was passend, aangezien de nieuwe talenten tijdens het voortraject ook al vele zweetdruppels hadden gelaten om tot deze uitvoering te komen. Toch was er geen sprake van hittestress bij de muzikanten, die een geweldig concert neerzetten.

De eerste noten

De muzikanten verwarmden het publiek met hun enthousiaste optreden, waarbij ze niet alleen familieleden maar ook andere belangstellenden voor zich wisten te winnen. Het is bijzonder dat je met inzet, fanatisme en plezier in slechts 10 repetities tot zo’n resultaat kunt komen.

Naast het Nieuw Talenten Orkest waren er ook optredens van een combinatieorkest van de fanfare uit Heeze en de muziekvereniging uit Sterksel, de slagwerkgroep van Sterksel en een slagwerkensemble van Heeze. Er waren mooie woorden en bedankjes voor de dirigent en de buddy’s die de muzikanten tijdens het hele traject hebben bijgestaan.

Het overgrote deel van het Nieuw Talenten Orkest gaat nu verder met zowel muzieklessen als gezamenlijke repetities, waarmee de doelstelling om zoveel mogelijk mensen (weer) muzikaal actief te krijgen ruimschoots is behaald. De mooie samenwerking tussen Heeze en Sterksel is een positieve ervaring voor beide verenigingen en bevestigt de stelling ‘Muziek Verbindt’ in alle opzichten.

Bron: Fanfare Nicasius

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl