Groepsdanslessen Mascha Aleman wegens succes geprologeerd

_Plezier & Dans

Vanaf dit jaar geeft Mascha Aleman inspirerende groepsdanslessen in de Balletzaal van Sporthal De Pompenmaker. Deze bijzondere danslessen zijn ontworpen om mensen uit hun isolement te halen en verbinding te laten ervaren, ongeacht hun financiële, fysieke of mentale situatie.

Mascha Aleman, bekend om haar individuele begeleiding, merkte op dat veel mensen worstelen met een gevoel van isolatie als gevolg van verschillende uitdagingen in het leven. Met als doel hen praktisch te laten ervaren hoe verbinding voelt, heeft Aleman besloten haar expertise te delen via groepsdanslessen.

“Dans is een krachtige vorm van beweging die niet alleen verbinding met anderen creëert, maar ook vreugde bevordert,” legt Aleman uit. “Mijn lessen zijn niet gericht op het aanleren van danspassen, maar op het laten ontstaan van beweging zodra de muziek begint te spelen. Het draait niet om hoe ‘goed’ je kunt dansen, maar om het feit dat je beweegt.”

De lessen zijn toegankelijk voor mensen zonder enige danservaring en moedigen deelnemers aan om op hun eigen manier en binnen hun eigen mogelijkheden te bewegen. Zelfs als mobiliteit een uitdaging is, is het mogelijk om zittend op een stoel deel te nemen aan de dansbewegingen.

Succesvol

Na twee succesvolle series van elk 10 lessen, gaat “Plezier & Dans” door na de zomervakantie. De lessen vinden nu plaats op woensdagochtend om 11.15 uur in de balletzaal van sporthal De Pompenmaker.

Deelnemers aan de groepsdanslessen hebben ervaren hoe het samenzijn met anderen die vergelijkbare uitdagingen hebben, een gevoel van herkenning en verbondenheid opwekt. De positieve effecten reiken verder dan alleen de dansbewegingen. Mensen met uiteenlopende aandoeningen, zoals Parkinson of post-Covid klachten, melden dat ze meer soepelheid ervaren. Mensen met depressieve klachten merken op dat de lessen meer lichtpuntjes en verbondenheid in hun leven brengen.

Voor degenen die financieel beperkt zijn, maar toch willen deelnemen, heeft Mascha Aleman een budget beschikbaar gesteld gekregen via Het Preventieakkoord van de gemeente Heeze-Leende. Dit stelt mensen in staat om mee te doen zonder financiële zorgen. Bij aanmelding kunnen geïnteresseerden aangeven of ze voor dit budget in aanmerking willen komen.

Kortom, de groepsdanslessen van Mascha Aleman bieden een inclusieve omgeving waarin deelnemers zichzelf kunnen zijn en kunnen genieten van beweging en muziek. Voor diegenen die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via info@mascha-aleman.nl of telefonisch op 06-22632290.

Contactpersoon:
Mascha Aleman
E-mail: info@mascha-aleman.nl
Telefoon: 06-22632290

Bron logo + tekst: Aleman, M (2023, augustus 18) Nieuwe plaatsing Plezier & Dans

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl