De Foodwise campagne trapt af op de warenmarkt

foodwise3

Op de wekelijkse warenmarkt, gehouden op het Gemeentehuisplein, was vandaag de kraam van Foodwise te vinden. Dit is het derde jaar op rij dat de gemeente zich inzet voor deze campagne. De doelstelling vanuit het duurzaamheidsbeleid is om voedselverspilling met 50% te verminderen.

De naam van de campagne zegt het al: het draait allemaal om bewustwording omtrent voedselverspilling en het bevorderen van duurzame voedselpraktijken. Met de pakkende slogan “Waarom voedsel verspillen als je er zoveel mee kunt? Das toch zund!” krijgt voedselverspilling een lokale Brabantse touch. De gemeente wil ook benadrukken hoe je thuis in de keuken op de juiste manier afval kunt scheiden, waarbij etensresten thuishoren in de groene bak.

Naast adviezen over voedselverspilling werden bezoekers attent gemaakt op andere afvalgerelateerde feiten. Er stond bijvoorbeeld een kliko met een sticker waarop te zien was hoeveel van welk type afval in Heeze-Leende in de kliko’s belandt.

Het blijkt dat mensen nog steeds te veel etensresten in de zwarte kliko voor restafval gooien, en ook belandt er veel plastic in de groene kliko. Er heerst nog steeds veel verwarring over welk afval in welke kliko thuishoort.

Foto’s: Sandra de Haan | Tekst: Mijn Heeze

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl