Nieuwbouw van Vijftien Appartementen in ‘t Laar

Heeze, 27 november 2023 – De nieuwbouw van vijftien appartementen aan Kapelstraat 1a tot 3 in Heeze komt een stap dichterbij. Vandaag hebben wethouder Robert Groenewoud van gemeente Heeze-Leende en Jeroen van Stiphout, directeur van Van Stiphout Projectontwikkeling, hun handtekening gezet onder de anterieure overeenkomst. Ze gaven daarmee het startsein voor de bestemmingsplanprocedure van dit woningbouwproject dat de naam ’t Laar heeft gekregen.

Bron foto: Van Stiphout (z.d.) 1. heeze t laar artist impression 22 11 2023.jpg | Bron tekst: Van Stiphout & Sandy van der Doelen (2023) Persbericht Nieuwbouw Kapelstraat Heeze stap dichterbij.docx

Het plan voor de appartementen is bedacht in samenwerking tussen de gemeente en de ontwikkelaar. Er komen in totaal vijftien appartementen voor mensen die voor het eerst een huis kopen en mensen die al eens verhuisd zijn. De plannen worden nog dit jaar bekendgemaakt.

De begane grond van de nieuwe appartementen krijgt drie grotere appartementen met een eigen tuin, die wat duurder zullen zijn. Op de eerste en tweede verdieping komen twaalf betaalbare appartementen. Sommige kosten maximaal € 220.000 en anderen maximaal € 265.000. Het idee is dat mensen die voor het eerst een huis kopen en mensen die al eens verhuisd zijn, hierdoor een goede keuze hebben. Dit geeft jonge mensen uit Heeze de kans om een huis te kopen, en het maakt het tegelijkertijd makkelijker voor oudere mensen om door te stromen naar een huis dat beter bij hun behoeften past.

Op de plek waar de nieuwe appartementen komen, staan nu nog lege winkelpanden met onbewoonde bovenwoningen. Sommige ramen zijn dichtgespijkerd. Met de bouw van de nieuwe appartementen willen ze ervoor zorgen dat dit deel van Heeze er weer mooi uitziet. Het ontwerp van het gebouw past goed bij de rest van de buurt. De verkoop van de vijftien appartementen begint waarschijnlijk volgend jaar.

Als je geïnteresseerd bent, kun je je inschrijven op de website www.wonenintlaar.nl of contact opnemen met makelaar Hans Moors (06-222 91 104) van BrouwersMoors & Partners