Nieuw platform BestuurdersCentraal start in Zuidoost-Brabant

De gezamenlijke vrijwilligerscentrales van Cordaad Welzijn lanceren voor de hele regio een nieuw platform voor besturen van vrijwilligersorganisaties. Andere gemeentes en vrijwilligerscentrales kunnen hierbij aansluiten. 

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay | Bron tekst: Marlon Korsten

Dit online platform is een nieuw initiatief waarbij bestuurders uit onder andere sport, cultuur en zorg uit de verschillende gemeentes samen aan de slag gaan om besturen leuker, eenvoudiger en slimmer te maken.

BestuurdersCentraal is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV). Het initiatief en de bijbehorende website worden gesteund door Centraal Beheer en VSB-fonds.
 
De kick-off zal plaatsvinden op  15 januari 2024 van 18.00 – 19.30 uur. We beginnen de avond met een korte uitleg van het project Bestuurders Centraal en het belang hiervan word ingeleid door Eric Boselie, van Eindhoven247 en GLOW.  Hij vertelt over zijn eigen ervaringen met vrijwilligerswerk en het belang van vrijwilligerswerk bij de organisatie en uitvoering van evenementen.

Hierna zullen we het platform in de praktijk brengen. Dit doen we aan de hand van een aantal thema’s die de komende jaren op de agenda staan van veel verenigingen. Denk hierbij aan werving bestuursleden en vrijwilligers, sociale veiligheid, financiën en wet- en regelgeving.
 
Kortom, een avond vol kansen en ontmoetingen met collega bestuurders.
 
Meld je snel aan voor 8 januari via vch@cordaadwelzijn.nl of bel met de coördinator Marlon Korsten via 06-20372237.
 
Na aanmelding ontvang je verdere informatie over deze avond.