Nieuw lokaal initiatief: XR De Kempen roept op tot actie

Tekst en logo: XR De Kempen

In een tijd waarin de klimaat- en ecologische crisis steeds urgenter wordt, is een nieuwe lokale groep, XR De Kempen, opgericht. Deze groep is gericht op de regio Valkenswaard en de omliggende gemeenten: Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Reusel-de Mierden, Veldhoven en Waalre. XR De Kempen is een onderdeel van de bredere Extinction Rebellion-beweging (XR), die bekend staat om haar vreedzame protesten en burgerlijke ongehoorzaamheid om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis.

De missie van XR De Kempen is helder: de klimaat- en ecologische crisis aanpakken door middel van vreedzaam protest en burgerlijke ongehoorzaamheid. “We respecteren ieders keuze om al dan niet deel te nemen aan specifieke acties,” aldus een woordvoerder van de groep. “Er zijn tal van manieren om een bijdrage te leveren, zelfs op de achtergrond. Iedereen kan een verschil maken.”

De groep roept inwoners van de genoemde gemeenten op om zich aan te sluiten en mee te doen aan hun missie. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen door een e-mail te sturen naar DeKempen@protonmail.com. “Samen kunnen we een verschil maken,” aldus XR De Kempen.

Met deze oproep hoopt XR De Kempen niet alleen bewustwording te creëren, maar ook actieve betrokkenheid te stimuleren in de strijd tegen de klimaatcrisis. Of je nu voorop wilt lopen in protesten of liever achter de schermen werkt, jouw inzet is waardevol. Sluit je aan bij XR De Kempen en draag bij aan een duurzame toekomst. Bezoek ook hun website: https://extinctionrebellion.nl/groep/de-kempen/