Midzomeravondwandeling over de Strabrechtse Heide

Foto: Ben Pollmann | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Op vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, organiseert IVN Heeze-Leende een bijzondere midzomeravondwandeling over de Strabrechtse heide. De wandeling start om 21.00 uur vanaf het IVN-gebouw aan de Strabrecht 14.

De Strabrechtse heide is een uitgestrekt natuurgebied dat bekend staat om zijn zandverstuivingen en talloze vennen, waaronder het Beuven, het grootste heideven van Nederland. Het gebied biedt een adembenemend uitzicht, vooral op een zomeravond wanneer de vennen baden in het warme avondlicht.

Natuurgidsen verrijken de ervaring

Tijdens de wandeling zullen de deskundige natuurgidsen van IVN Heeze-Leende de deelnemers begeleiden en hun kennis delen over de flora en fauna van het gebied. De gidsen zullen onder andere vertellen over de mysterieuze nachtzwaluw, die ‘s avonds te zien en te horen is met zijn kenmerkende ratelgeluid.

De Strabrechtse heide herbergt een rijke variëteit aan vegetatie en dierenleven. Rondom de vennen groeien bijzondere planten zoals het waterlepeltje en de vleesetende zonnedauw. Op de drogere delen van de heide vind je jeneverbes, terwijl pijpenstrootje, gagel en klokjesgentiaan gedijen in de nattere gebieden. De vennetjes trekken ook talloze libellensoorten aan, die in groten getale boven het water zwermen.

Deze midzomeravondwandeling biedt een unieke kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Strabrechtse heide. Het gevarieerde landschap en de deskundige begeleiding maken het een perfecte activiteit voor het hele gezin.

Praktische informatie

  • Datum: Vrijdag 21 juni
  • Tijd: 21.00 uur
  • Vertrekpunt: IVN-gebouw, Strabrecht 14, Heeze

Mis deze kans niet om de langste dag van het jaar op een unieke manier te beleven. Kom genieten van de serene schoonheid van de Strabrechtse heide tijdens deze midzomeravondwandeling.