Maak Rimpels: Samen Bouwen aan een Vitaal Ouderennetwerk

Op 31 oktober vond de tweede leerbijeenkomst plaats van Maak Rimpels. Een jaar geleden is het preventieprogramma gestart met het tekenen door de consortiumpartners. Gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Someren en Valkenswaard en zorgverzekeraars CZ en VGZ hebben toen met veel enthousiasme de samenwerkingsovereenkomst getekend. Ondertussen is het programma in volle gang.

Maak Rimpels faciliteert de beweging die we in de ouderenzorg in gang willen zetten, waarbij de focus van mensen die ziek zijn beter maken, komt te liggen bij het vóórkomen dat mensen ziek worden.

Het Maak Rimpels programma biedt deelnemers een nieuw netwerk en handvatten om zelfstandigheid en eigen regie te behouden en te vergroten, zoals digivaardigheid en beweging. Samen vormen we een informeel steun systeem waarin naar elkaar omgekeken wordt en waar de hulpvraag gesteld durft te worden. Zo kunnen deelnemers de dingen blijven doen die men leuk vindt om te doen.

Met bijna 20 groepen in de deelnemende gemeenten zijn er meer dan 270 oudere volwassenen onderweg. Met iedereen een eigen verhaal. Tijdens de bijeenkomsten is er veel energie en voelen we de rimpels bewegen.

En afgelopen dinsdag was het moment om de volgende stappen te zetten. Tijdens de leerbijeenkomst gingen de consortiumpartners niet in gesprek over, maar juist mét de oudere volwassenen. Want veranderen doe je samen, samen ontwikkel je kennis en alleen samen kom je erachter hoe het werkt. Samen met de honderd aanwezigen keken we terug op de ervaringen en leerden we samen wat we kunnen verbeteren. Er was veel energie en enthousiasme om het programma verder te verbeteren en te verspreiden. Met afwisselend muziek, schilder- en dichtkunst was het een geweldige middag.

Samen maken we de krachtigste rimpels!

Bent u ook geïnteresseerd om onderdeel te zijn van een nieuw sociaal netwerk en handvatten te ontvangen op het gebied van digivaardigheid en vitaliteit? Doe mee met Maak Rimpels! Meer informatie vindt u op www.maakrimpels.nl