Lokale Omroepen in de Kempen Bundelen Krachten onder Nieuwe Naam: 1Kempen

De publieke lokale omroepen van De Kempen (Bladel, Eersel, Bergeijk, Reusel-De Mierden), Omroep Veldhoven (Veldhoven), RTV Horizon (Heeze-Leende en Cranendonck), Valkenswaardse Omroep Stichting (Valkenswaard), en Stichting Lokale Omroep Oirschot (Eén FM) hebben besloten om gezamenlijk als één streekomroep voor de Kempen te gaan opereren. Deze krachtenbundeling resulteert in de oprichting van de nieuwe streekomroep met de naam 1Kempen.

Afbeelding van Elad via Pixabay | Bron Tekst: Van Den Broek, H. (2023, november 16). Lokale omroepen in de Kempen op weg naar een nieuwe streekomroep. https://www.rtvhorizon.nl/?p=87108

Deze strategische zet is een concrete stap naar een toekomstbestendige streekomroep die kan voldoen aan de eisen die na 2025 door de Rijksoverheid aan lokale omroepen gesteld zullen worden. Belangrijk hierbij is dat, ondanks de fusie, de lokale omroepen hun identiteit willen behouden. De nieuwe streekomroep zal de naam 1Kempen dragen. Naast de samenwerking blijven de omroepen ook onder hun eigen naam uitzenden. Ze zullen dus niet geheel opgaan in de fusieomroep.

In onze gemeente liep de vergunning voor RTV Horizon op 4 november af. Er moet dus op termijn een nieuwe uitzendvergunning (Radio, televisie en kabelkrant) verleend worden aan de huidige of een nieuwe begunstigde.