Lezing “Natuurbeheer en insecten: wat is de relatie?”

Donderdagavond 25 januari verzorgt Annemiek van Dijk op uitnodiging van de werkgroep Natuurbeheer van IVN Heeze-Leende een lezing over natuurbeheer en insecten. In deze lezing zal Annemiek ingaan op het leven van bijen en wespen die in onze natuurgebieden voorkomen en wat natuurbeheer daarmee te maken heeft. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gehouden in het IVN-gebouw, De Sleutelbloem, Strabrecht 14.

Afbeelding van kie-ker via Pixabay | Tekst: IVN Heeze-Leende

Als natuurwerkgroep is het belangrijk je bewust te zijn van het leven van de insecten in onze werkgebieden. In de lezing zal theorie gekoppeld worden aan praktische adviezen. Zoals: wat hebben insectensoorten nodig en hoe kun je daar als natuurwerkgroep rekening mee rekening houden? Bijvoorbeeld bij het knotten van wilgen, het verwijderen van dennen- en berkenopslag of het onderhouden van insectenhotels. Tijdens natuurbeheer kun je allerlei insecten en sporen van insecten tegenkomen. Dat maakt het extra leuk, maar het helpt ook om te weten met welke insecten je mogelijk rekening moet houden.

Annemiek van Dijk is enthousiast en zeer kundig op het gebied van de verscheidenheid van bijen en wespen in hun leefgebieden. Het IVN-gebouw zal vanaf 19.30 uur open zijn om u te ontvangen. Naast de werkgroepleden kunnen nog 15 geïnteresseerden deelnemen aan deze lezing. U kunt zich aanmelden bij Theo Sonnemans, tel. 06-81652541 of via het aanmeldformulier