Lezing: Het geheim van de natuurvriendelijke tuin

In het voorjaar krijgen veel mensen de kriebels om weer naar buiten te gaan. Eindelijk de tuin eens op de schop, tijd voor een nieuw ontwerp! Maar waar moet je eigenlijk op letten? Het zou mooi zijn als je tuin een paradijs wordt voor vogels, vlinders, bijen en egels: een natuurvriendelijke tuin. Maar hoe doe je dat? Om je te helpen bij de aanleg van zo’n tuin houdt Eric van Oijen op donderdag 14 maart in zaal 1.03 van ’t Perron een lezing over “De ecologische tuin”. Deze avond wordt georganiseerd door De Vrienden van de Bieb, IVN Heeze-Leende en Bibliotheek Dommeldal. Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Afbeelding van Eglantine Shala via Pixabay | Tekst: IVN Heeze-Leende

Wat moeten we ons voorstellen bij een “ecologische tuin”? Een verzameling bomen is geen bos en zo maakt een verzameling planten ook geen ecologische tuin. Wat is het dan wel? Dat gaan we ontdekken tijdens de lezing van Eric van Oijen, die ons ons meeneemt op die ontdekkingstocht. Met belangrijke elementen als de bodem, planten, dieren, water en hoe dat alles samenhangt en zich ontwikkelt. We worden aan het denken gezet over onze eigen tuin en de omgeving om ons heen. En we krijgen natuurlijk tips over de aanleg van onze eigen tuin. Zo komen geleidelijk achter het geheim van een natuurvriendelijke tuin.

Eric van Oijen is docent bij Velt, de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. Als beheerder van De Kleine Aarde is hij dagelijks bezig met het verbeteren van zijn leefomgeving door zelf de handen uit de mouwen te steken, kennis te verzamelen en deze over te dragen.