Jongerencentrum in Sint Maartenshuis opent haar deuren

Foto en tekst: Cordaad

Jongeren en hun ouders of verzorgers zijn van harte uitgenodigd om de feestelijke opening van het nieuwe jongerencentrum in het oude Sint Maartenshuis bij te wonen. Het evenement vindt plaats op woensdag 29 mei, waarbij de deuren van 14:00 tot 21:00 uur openstaan voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe faciliteiten aan de Jan Deckersstraat 4 in Heeze, gelegen in de Gemeentehuistuin.

De dag is opgedeeld in twee delen om verschillende leeftijdsgroepen te bedienen met aangepaste activiteiten. Van 14:00 tot 17:00 uur zijn er specifieke activiteiten gepland voor jongeren tussen 10 en 14 jaar, waaronder koekjes bakken, toegang tot een gameroom, een open muziekstudio, en bij goed weer, voetballen op het veld buiten. Jongeren vanaf 15 jaar zijn welkom van 18:00 tot 21:00 uur om de nieuwe ruimte te verkennen en kennis te maken met leeftijdsgenoten en de jongerenwerkers.

Het Sint Maartenshuis heeft een grondige renovatie ondergaan om deze transformatie mogelijk te maken. Met de hulp van jongerenwerkers Sylvain van Veen, Wendy Lina, Jaap Henst, en de inzet van vele vrijwilligers, de gemeente Heeze-Leende en de jongeren van Social Creative Cloud, is het gelukt om een bruisende nieuwe plek te creëren die bol staat van mogelijkheden voor de jeugd.

Na de opening is het Jongerencentrum en de Social Creative Cloud geopend op:

  • Dinsdag: 15:00 – 18:00 uur
  • Woensdag: 13:00 – 21:30 uur
  • Donderdag: 15:00 – 18:00 uur

In de toekomst zijn er plannen om het centrum ook op tweewekelijkse basis op vrijdagavond open te stellen.

Het Jongerencentrum streeft ernaar een positieve invloed te hebben op de levens van jongeren door hen te ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Het biedt een veilige en inclusieve omgeving waar jongeren na schooltijd kunnen samenkomen, zichzelf zijn, en creatief aan de slag kunnen gaan. Dit initiatief is gratis toegankelijk voor alle jongeren uit de gemeente Heeze-Leende.

Voor meer informatie over het jongerenwerk en de mogelijkheden die het centrum biedt, nodigen wij geïnteresseerden uit om contact op te nemen met het team van Cordaad Welzijn.

Met de opening van dit nieuwe jongerencentrum wordt een belangrijke stap gezet in het versterken van de ondersteuning en faciliteiten voor jongeren in Heeze-Leende. Het belooft een plaats te worden waar jongeren hun talenten kunnen ontdekken, nieuwe vriendschappen kunnen sluiten en bovenal, zichzelf kunnen zijn.