Jeugd IVN ziet ze vliegen in de Pan

Tekst en foto: IVN Heeze-Leende

Dat hopen we tenminste. Je kunt misschien tussen de bomen het bos wel zien, maar of je de vogeltjes ziet… Toch gaan de kids van het Jeugd IVN afd. Heeze-Leende dat proberen op zondag 21 april. En waar kan je dat beter doen in de Pan bij Sterksel? We gaan wel vroeg uit de veren, het duurt van 7.00 tot 9.00 uur.

Vogels kijken, dat wordt nog een hele uitdaging voor de kinderen. Want je hoort ze wel, maar daarom zie je ze nog niet. En als je ze ziet, hoe heet die vogel dan? Ja, een zwartkopje heeft een zwart kopje en een roodstaart een rode staart. En een roodborstje heeft……inderdaad. Was het altijd maar zo eenvoudig! Maar gelukkig: om ons te helpen gaan er drie gidsen van de Vogelwerkgroep mee. Beloven kunnen we het niet, maar misschien zien we het ijsvogeltje wel, want die zit in dit gebied.

We gaan ook zeker even de handen uit de mouwen steken: een vogelkijkhut maken, een eigen vogelnest bouwen, noem maar op. Omdat we wel erg vroeg op moeten gaan we onderweg ergens picknicken op een mooi plekje. Neem daarom lekker wat te eten en te drinken mee. En vergeet ook je verrekijker niet! Wie weet wat we allemaal te zien krijgen en niet alleen maar vogels! Trouwens, als je geen kijker hebt dan mag je die vast wel even lenen van de gidsen. Na afloop kunnen jullie in je eigen tuin zeker een aantal vogels herkennen.

Het vogels spotten is een activiteit voor jeugdleden van IVN Heeze-Leende, maar ben je nog geen lid en wil je een keer mee, neem dan contact op met de coördinator, Stefanie van Heck 06-46789989.

Houd voor meer informatie de berichtgeving op deze website in de gaten.