Jeugd Heeze-Leende in actie in de natuur

Vergeet TikTok, vergeet even dat gamen: tijd voor actie in de buitenlucht! Het treft dat IVN afd. Heeze-Leende erop uittrekt op zondag 19 november. Voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar is er een afwisselend programma. Herfst, juist nu is de natuur op z’n mooist!

Foto: Heck, van S. (Z.d.) Excursie-Jeugd-foto-Stefanie-van-Heck-1.jpg | Tekst: Krielaart, R. (2023, 8 november) Jeugd in actie op 19-11-’23 in Heeze.docx

De kids van het Jeugd IVN (6 tot 10 jaar) zijn uitgenodigd om een natuurtuin aan de Zegge winterklaar te maken. Het is van 10 tot 12 uur. Onder het motto “Handen uit de mouwen” komen de kinderen in actie. Het bijhouden van zo’n natuurtuin is best veel werk en daarom zijn extra-spierballen van harte welkom. De kids gaan lekker aan de slag met kruiwagens duwen, bomen snoeien, takken knippen, boomspiegels schoonharken, compost verplaatsen, vuurtje stoken en door de modder wroeten om een poel uit te baggeren. En misschien gaan ze zelfs broodjes bakken!

De oudere kinderen kunnen terecht bij de Avonturiers. Dit is een relatief jonge groep binnen IVN voor jongeren tussen 10 en 14 jaar. Zij houden op de zondagochtend 19 november een speurtocht in de Herbertusbossen. De jongeren vertrekken om 9.00 uur en het duurt de hele voormiddag. Het wordt een belevenis in de herfstsfeer. In het bos is een route uitgezet van ongeveer 5 km waarbij de kinderen op diverse plaatsen samen opdrachten moeten uitvoeren of natuurvragen moeten beantwoorden. De opdrachten hebben te maken met de natuur waarbij ze van alles te weten komen, bijvoorbeeld over de verkleuring van bladeren, paddenstoelen, over de winterslaap en migratie van vogels, enz. Behalve dat ze veel leren gaat het vooral om plezier maken en elkaar een beetje beter leren kennen binnen deze nieuwe IVN-groep.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan met het Jeugd IVN of met de Avonturiers, neem dan contact op met de één van de coördinatoren:

  • Jeugd IVN: Stefanie van Heck 06-46789989
  • Avonturiers: Willem van de Ven 06-34376748