IVN-vogelwandeling ‘rondje Meulendijks’ over heide

De tweede vogelwandeling van dit voorjaar is op dinsdag 2 april. Start is om 9 uur bij manege Meulendijks, aan het eind van de Strabrechtseheideweg in Heeze.  Deelname is gratis, honden zijn niet welkom.

De tweede vogelwandeling dit voorjaar voert over de heide. Geluksvogels genieten niet alleen van een mooi landschap met vogelgeluiden maar ontmoeten hier bovendien minder alledaagse vogels als de roodborsttapuit, boomleeuwerik en verschillende spechten. Door de klimaatverandering kan men tegenwoordig ook zilverreigers aantreffen, een soort die we vroeger veel zuidelijker moesten zoeken.

IVN Geldrop | Afbeelding van Premek Hajek via Pixabay

Deelnemers hoeven niet over vogelkennis te beschikken, die neemt de enthousiaste vogelgids wel mee. Interesse is voldoende. Een verrekijker is een pré, goed schoeisel wordt aanbevolen.

Inlichtingen
De Strabrechtseheideweg sluit aan op de Bosrand in Geldrop en  ligt aan de andere kant van het viaduct over de A67. Een paar minuten fietsen verder ligt de manege. De wandeling duurt 2 à 2½ uur. Raadzaam is tevoren op www.ivn.nl/geldrop te kijken of de wandeling kan doorgaan.

Dit artikel verscheen eerder op: