IVN-Avonturiers gaan vogels spotten in Limburg

Op zondag 14 april gaan de Avonturiers van IVN Heeze-Leende een hele dag op zoek naar overvliegende vogels en ander moois in de natuur. Dat gaan ze doen in één van de oudste natuurontwikkelingsgebieden langs de Grensmaas: natuurgebied Koningssteen in Thorn, dat op de grens van Nederland en België ligt.

Foto en tekst: IVN Heeze-Leende

We vertrekken vanaf de Sleutelbloem in Heeze om 9:00 uur ‘s ochtends en verwachten rond 15:30 ‘s middags weer terug te zijn. Voor de deelnemers: neem zelf iets te eten en te drinken mee voor onderweg, en doe goede wandelschoenen aan, want we gaan een flink eind wandelen met verrekijker en telescoop in de aanslag. Maar behalve vogels is er nog van alles te ontdekken langs de Maas.


En wat de vogels betreft: Koningssteen is bij uitstek een plaats waar we in het voorjaar (april), naast een grote groep kleine zangvogeltjes veel nachtegalen kunnen bekijken. Ook zien we eenden en ooievaars, slechtvalk, kwikstaart en het ijsvogeltje, en als we heel erg geluk hebben misschien nog wel een kraanvogel. Behalve de grazende Gallowayrunderen en loslopende Konikpaarden komt hier ook de bever voor. Het is een erg fijn wandelgebied waar tal van vogels af en aanvliegen, op weg naar hun broedgebied.


Om mee te mogen met deze excursie moet je lid zijn van de Avonturiers (IVN-ers tussen 10 en 14 jaar), maar je kan altijd een keer mee om te kijken of je het leuk vindt.
Neem in dat geval contact op met Willem van de Ven (06-34376748, mail avonturiers@ivnheezeleende.nl).