Dorpsgenoot wordt de nieuwe algemeen directeur van VVV-Venlo

Guus Pennings wordt de nieuwe algemeen directeur van VVV-Venlo. Per 1 juni 2024 treedt de 40-jarige Pennings in dienst als eindverantwoordelijke in Covebo Stadion – De Koel – en neemt hij de taken over van Ruud Timmermans, die de functie sinds juli 2023 als interim bekleedt.

Foto en Tekst: VVV-Venlo

In de algemene vergadering van aandeelhouders van 23 februari is Pennings officieel voorgedragen en aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Pennings, opgegroeid in Horst en woonachtig in het Brabantse Heeze, heeft ruime ervaring opgedaan in zowel het bedrijfsleven als het betaald voetbal. Hij startte zijn loopbaan bij sportmarketingbureau Triple Double en was vervolgens ruim zes jaar verantwoordelijk voor de marketing en media bij PSV. Op dit moment is hij verantwoordelijk voor de branding en strategische partnerships bij multinational Philips.

Jeroen Oehlen, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van VVV, is verheugd met de aanstelling van Pennings. “We hebben Guus afgelopen jaar leren kennen in een commercieel traject en waren direct onder de indruk van zijn kennis, ervaring en bevlogenheid. We zijn ervan overtuigd dat Guus met zijn kwaliteiten en karakter de juiste persoon is om VVV te leiden in een nieuwe fase die aanbreekt.”

Tot 1 juni zal Timmermans interim algemeen directeur blijven en ook daarna blijft hij beschikbaar voor de club. “We zijn Ruud ontzettend dankbaar voor alles wat hij dit seizoen voor VVV heeft betekend. Hij heeft de club door een hele moeilijke fase weten te loodsen. Het zegt veel over zijn betrokkenheid bij de club dat hij ook na 1 juni beschikbaar is om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen”, aldus Oehlen.

Pennings is vanaf 1 juni volledig beschikbaar voor VVV en kijkt uit naar zijn nieuwe functie als eindverantwoordelijke in Venlo. “Ik heb ontzettend veel zin om samen met een mooie groep aandeelhouders, een betrokken RvC en bovenal de organisatie verder te mogen bouwen aan VVV. Het is mijn doel om de band met de regio verder te versterken. Samen met onze supporters, het bedrijfsleven en andere stakeholders moet het fundament onder de club verstevigd worden om van daaruit ook sportief weer te komen waar we met VVV willen zijn”.

Link naar het orginele bericht: https://www.vvv-venlo.nl/nieuws/guus-pennings-benoemd-als-nieuwe-algemeen-directeur-van-vvv-venlo