Hotel Kapellerput doet mee aan de Landelijke Open Imkerijdagen!

Afbeelding van Jochen Pippir via Pixabay | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Op zondag 14 juli opent Hotel Kapellerput in Heeze zijn deuren voor een bijzonder evenement: de Landelijke Open Imkerijdagen. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn bezoekers van harte welkom bij de bijenkasten op het prachtige landgoed van Kapellerput, gelegen aan de Somerenseweg 100.

Imker Peer staat klaar om je mee te nemen in de fascinerende wereld van honingbijen. Tijdens een boeiende rondleiding geeft hij je een uniek kijkje in de bijenkast en vertelt hij je alles over het leven en werk van deze onmisbare insecten. Honingbijen spelen een cruciale rol in onze natuur als bestuivers van vele soorten groenten, fruit, bloemen, planten en bomen.

Het belang van een bijvriendelijke omgeving kan niet genoeg benadrukt worden. Daarom geeft Imker Peer ook tips over hoe je zelf kunt bijdragen aan een bijvriendelijke omgeving, bijvoorbeeld door het planten van bloeiende gewassen die nectar en stuifmeel leveren. Zo helpen we samen de bijenpopulatie te ondersteunen en onze natuur te behouden.

De toegang tot deze bijzondere dag is gratis. Dus kom langs, leer alles over honingbijen en ontdek hoe ook jij kunt bijdragen aan een gezonde bijenpopulatie. Hotel Kapellerput heet je van harte welkom op 14 juli!