Hoogwater houdt schapen binnen op De Plaetse, lammetjes genieten van stalvoer

Het zonnetje brak gisteren af en toe door de wolken, waardoor het heerlijk vertoeven was in de natuur rond ons dorp. Maar voor wie gehoopt had op een ontmoeting met de kudde schapen rond De Plaetse, was er een kleine teleurstelling in het verschiet. In plaats van grazende schapen in de weide, trof men alle wollige vrienden binnen aan. Een gesprekje met de dienstdoende schaapsherder gaf al snel opheldering: de aanhoudende regenval en het stijgende grondwater hadden de heide en velden, normaal de idyllische graasplekjes voor de schapen, onbegaanbaar gemaakt. Hierdoor waren de schapen genoodzaakt om binnen te blijven.

Maar niet alles was somber nieuws! De eerste lammetjes zijn op het toneel verschenen. In plaats van dartelend door de wei te huppelen, vermaakten ze zich met het knabbelen aan het beschikbare stro in de stal. Een schattig schouwspel voor wie een glimp kon opvangen.

Gelukkig lijkt er beter weer op komst, met voorspellingen van minder regen in de komende dagen. De hoop is nu gevestigd op een daling van het waterpeil, zodat de schapen spoedig weer naar buiten kunnen om te genieten van het frisse lentegras.