Het weekend van K.V. Eymerick

Het was een thuisweekend voor korfbalvereniging Eymerick en de D1 trapte dit weekend af met een wedstrijd tegen FSC D1 uit Knegsel. De Heezenaren begonnen goed aan de wedstrijd en liet prima samenspel zien. In beginsel wilde de bal er niet in, maar na het eerste doelpunt uit een actie van Suus en Saskia ging het echt lopen bij Eymerick D1. De doelpunten vielen als rijpe appelen en FSC kwam er niet echt aan te pas. De ruststand was maar liefst 8-0. In de tweede helft zakte Eymerick wat in. FSC wist nu een paar de keer de korf te vinden, daar waar de thuisploeg gehaast speelde en de bal er niet meer zo makkelijk in kreeg. Maar de winst kwam niet meer in gevaar en Eymerick D1 won met 13-3.

Daarna moest de B1 aan de bak en voor hen was dit een enorm belangrijke wedstrijd. De tegenstander, OEC B1 uit Helmond stond namelijk eveneens eerste en bij verlies was Eymerick uitgeschakeld in de race om het kampioenschap. En dat was te merken aan de wedstrijd. Beide ploegen schoten uit de startblokken en gingen absoluut het gevecht aan. Het ene vak van Eymerick had aanvallend moeite, maar het andere vak trok het steeds recht. Waardoor de wedstrijd gelijk op ging en het enorm spannend werd. Doelpunten waren schaars door het felle verdedigen van beide ploegen, wat resulteerde in een magere ruststand van 5-3. Na rust kwam Eymerick beter in hun spel en wisten ze beetje bij beetje uit te lopen. Bij OEC staken wat ergernissen de kop op en daar maakte de thuisploeg gebruik van. Ze wonnen uiteindelijk met 12-7! Het was een mooie en spannende wedstrijd, op naar de volgende!

Op zondag kwam de S1 in actie, ook zij zijn nog altijd in de race om het kampioenschap. Ze speelden tegen Tilburg 6, de nummer laatst in de poule. Er werd al vrij snel gescoord, door onder andere Maarten. Het ging even gelijk op, maar algauw werd het krachtsverschil duidelijk. Eymerick had veel de aanval en creëerde goede kansen, waarvan er veel tot doelpunt gepromoveerd werden. De thuisploeg scoorde over alle schijven en liep vrij snel uit. Het werd een makkelijke overwinning: 23-12.