Het eerste Heezer Masked Singer concert daverend succes !!

Foto’s en tekst: Eric Berkers / Fanafe Nicasius (2024, 21 januari)

Op zondag 21 januari was de Kraaienvangerstent het decor voor het eerste Masked Singer concert in Heeze. Een samenwerking tussen fanfare St Nicasius en de Kraaienvangers. Dit was ook meteen de aftrap van het jubileumjaar van fanfare St Nicasius die in 2024 haar 100-jarig jubileum viert.

En een succesvolle aftrap was het. In een bomvolle tent kon het publiek genieten van een show vol ongekend Heezer talent. Er werd tijdens de optredens volop interactief gespeculeerd wie er achter het masker schuil ging. Door op je telefoon je keuzes in te geven kon iedereen op het grote videoscherm volgen welke namen het meest genoemd werden. Met de extra hints en door de moves en het stemgeluid werden er tijdens de optredens toch verrassend veel goede namen geraden maar dat maakte de verbazing over wie uiteindelijk deze uitdaging aan durfde te gaan niet minder groot.  Net zo verrassend als de namen waren de zangtalenten van de deelnemers.

Natuurlijk draaide deze middag vooral om het raden en speculeren en waren veel deelnemers ook geen geoefende zangers maar allen wisten ze op hun eigen manier een geweldig optreden neer te zetten en eventueel iets minder zangtalent werd ruimschoots gecompenseerd met enthousiasme en presentatie. Ga er maar aan staan, in een warm pak met een masker op een lied zingen voor een volle tent met live begeleiding. Waar veel deelnemers blij waren als het erop zat, wist de Flower Power lady er zelfs een toegift uit te slepen. De begeleiding was in de bekwame handen van fanfare St Nicasius olv dirigent John Brouwer. De repetities ,met op dat moment nog geheime zangers achter grote schermen, wierpen hun vruchten af en voor alle optredens wist de fanfare een mooie muzikale basis neer te leggen. Maar ook de slagwerkgroep van de fanfare liet zich niet onbetuigd. Zij zorgden met hun optredens tussen de zangacts door voor de nodige afwisseling.

De kraaientent is elk jaar al bekend terrein voor de slagwerkgroep als ze als Happy Drumstick hun kunsten vertonen tijdens de artiestenavonden. Nu konden ze olv Marcel Heijnen een nog veel breder scala aan muzikale talenten aan het publiek laten horen.  De middag werd enthousiast en vakkundig aan elkaar gepraat door presentator Joop Schenkels.

En wie zaten er nu achter de maskers?

Farao : Jan Pieter van der Linden
Het Kippetje : Daan Jansen
Dance monkeys : Eric Roeters en Leon Haans
Venetiaanse dame : Inge Maas
Koning oranje : Kees van de Groenendaal
Kings of the jungle : Ruud en Thomas Nijssen
Flower Power : Kim Odijk
Big bird : Gerard van Seggelen

Fanfare St Nicasius kan terugkijken op een super geslaagd evenement, een meer dan prettige samenwerking met de Kraaienvangers en een perfecte aftrap van het 100 jarig jubileumjaar.

Zie voor de komende jubileumactiviteiten www.fanfareheeze.nl