Goed begin van het seizoen – dames 1 hockey heeze!
/

De start van het nieuwe seizoen is weer begonnen! De dames hebben een goede voorbereiding gehad met veel oefenwedstrijden en zijn klaar om weer te gaan vlammen samen met de nieuwe tenues mede mogelijk gemaakt door de nieuwe hoofdsponsor Olav makelaardij.

Foto + verslag is beschikbaar gesteld door René Bax – Hockey Heeze

Deze zondag was het ontzettend warm en de nieuwe shirts gingen aan. Basko stond op het programma. Voor de dames geen onbekende tegenstander. De dames van Basko zijn vorig seizoen gepromoveerd uit de derde klasse. Coach René sprak de meiden toe; ‘We gaan laten zien dat we al een jaar in de tweede klasse hockeyen en dat wij heel goed weten hoe dat moet!’. De dames hadden afgesproken om de bal het werk te laten doen en de tegenstander te laten lopen, want het was warm genoeg.

De dames begonnen meteen fel en creëerden veel kansen, met resultaat! Na een mooie aanval werd de bal op een voetje van Basko gelegd en kregen de dames een strafcorner. Via een rebound kreeg Gwen de bal recht voor de goal en flatst ze de bal hoog het net in! 0-1 voor de dames van Heeze!

De rest van de wedstrijd bleef spannend. De dames uit Heeze creëerden veel kansen, maar helaas zonder resultaat. De dames spraken af dat zij de tweede goal gingen maken en dat er geen kansen van Basko genuttigd zouden worden. Dit maakten de dames waar in het vierde kwart. Na twee minuten wisten de dames met mooi samenspel de bal bij Anouk te krijgen, waar Anouk de keeper uit haar doel wist te krijgen en de bal met een goede backhandslag laag in de lange hoek sloeg! 0-2 en nu doorpakken want er valt nog meer te halen! Dit duurde niet lang, want na 5 minuten van goede passings en rust in het spel kwam de bal voorin terecht bij onze spits Frederique! Die de bal vanuit een moeilijke hoek de bal hoog in het net weet te hengelen! 0-3 en nog 10 minuten op de klok.

De meiden spraken af om het spelletje rustig uit te spelen, want de vermoeidheid door de warmte kikte ondertussen een beetje in. Dit hebben de dames keurig gedaan, waardoor de dames drie punten mee naar Heeze konden nemen! Een goed begin van het seizoen!

Volgende week spelen de dames thuis tegen de buren Geldrop Dames 1. Hopelijk met genoeg publiek om de dames toe te juichen!