Glasproblemen blijven voortduren op Ten Borchwardplein

Ondanks dat we al halverwege januari zijn, blijven de glasproblemen op het Ten Borchwardplein voortduren. Het inleverpunt voor glas vertoont nog steeds tekenen van verwaarlozing. Het lijkt erop dat niemand zich iets aantrekt van de ontstane problemen.

Foto: Tipgeefster (bekend bij de redactie) | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Bij het inleverpunt is het nog steeds mogelijk om glas weg te gooien, maar de staat van de faciliteit is verre van ideaal. Eén van de kleppen van de vier inwerpbuizen is kapot, waardoor het dumpen van glas bemoeilijkt wordt. Bovendien is de andere buis overvol, wat de efficiëntie van het inzamelsysteem verder ondermijnt.

De directe omgeving van de ondergrondse glasbak is getransformeerd tot een verzamelpunt van los glas, waardoor de veiligheid van voorbijgangers in het geding is. Desondanks lijkt niemand zich iets aan te trekken van de ontstane situatie, en wordt er onverminderd glas gedumpt rondom het inleverpunt.

Bewoners, ondernemers en de gemeente worden opgeroepen om gezamenlijk actie te ondernemen en de verantwoordelijkheid te nemen voor het in stand houden van een schone en veilige omgeving. Een spoedige reparatie van het inleverpunt en en het ophalen van het rondslingerende glas kunnen bijdragen aan het oplossen van de huidige problemen en het voorkomen van verdere overlast.