Word een Tiny Forest Bosopzichter!

Spinner (2) (1)

Komend najaar wordt er een tweede Tiny Forest aangeplant in onze gemeente, dankzij de samenwerking tussen de gemeente, Basisschool Merlebos en IVN. We willen graag (groot)ouders, omwonenden, buurtbewoners en verenigingen betrekken bij dit project. Je kunt meedenken over het ontwerp van het Tiny Forest, helpen tijdens de plantdag of zelfs bosopzichter worden via EarthWatch!

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een klein en snelgroeiend bos, zo groot als een tennisbaan. In dit mini-bos kunnen buurtbewoners samenkomen en genieten van een groene omgeving. Bomen hebben veel voordelen voor mensen en het milieu, en ze spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering.

Wat zijn de voordelen van een Tiny Forest? Een Tiny Forest bestaat uit 600 bomen, dicht op elkaar geplant op een perceel ter grootte van een tennisbaan. Ondanks zijn kleine omvang heeft dit bos een grote impact. Het zorgt voor een rijke biodiversiteit, doordat verschillende inheemse boomsoorten insecten en vogels aantrekken. Het biedt een toegankelijke groene ruimte waar mensen en kinderen kunnen leren over biodiversiteit en weer in contact kunnen komen met de natuur. Een Tiny Forest brengt mensen samen en inspireert hen om samen voor hun lokale bos te zorgen.

Hoe kun je meedoen?

Als vrijwilliger kun je een geweldige kans krijgen om betrokken te raken bij de ontwikkeling van jouw Tiny Forest. Je kunt bijvoorbeeld de impact van jouw bosje volgen op het gebied van waterberging, verkoeling, biodiversiteit en meer! Als ‘buurtwetenschapper’ heb je toegang tot onze bronnen, platform en webinars over Tiny Forests.

Wat doet een Tiny Forest bosopzichter? Als bosopzichter kun je verschillende taken uitvoeren, zoals het onderhouden van het bos (bijvoorbeeld afval opruimen), betrokkenheid creëren onder andere buurtbewoners en wetenschappelijke activiteiten uitvoeren (bijvoorbeeld het tellen van vlinders en het meten van CO2-opname door bomen). Deze taken zijn niet verplicht. Je kunt zelf kiezen welke activiteiten je leuk vindt, afhankelijk van je beschikbare tijd en interesses. Wil je meedoen? Kom naar de plantdag van het Tiny Forest en meld je aan als bosopzichter.

Wil je bosopzichter worden of meer informatie ontvangen? Stuur een e-mail.

Bron foto: Heessels, J. (2023, 14 juni) IMG_20230614_122357.jpg / Bron tekst: Heeze-Leende. (2023e, juli 6). Steun je lokale Tiny Forest! Heeze-leende. https://www.heeze-leende.nl/steun-je-lokale-tiny-forest-0

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl