Gemeente start meldpunt voor problemen bij het huren van een huis

Gemeentehuis

Soms gebeuren er vervelende dingen wanneer mensen een huis huren, zoals discriminatie, intimidatie of te hoge huurprijzen. Om deze problemen aan te pakken, is er vanaf 1 juli 2023 een nieuwe wet genaamd “Wet goed verhuurderschap”.

Deze wet helpt bij een paar grote problemen op de huurmarkt. Ten eerste is de wet bedoeld om discriminatie en intimidatie te voorkomen. Verhuurders moeten ook een schriftelijk huurcontract maken en huurders informeren over hun rechten en plichten. Bovendien moeten werkcontracten en huurcontracten nu apart worden geregeld. Dit zorgt ervoor dat arbeidsmigranten minder afhankelijk zijn van hun werkgever.

Meldpunt voor ongewenst gedrag bij verhuur

De gemeente Heeze-Leende heeft een meldpunt opgericht waar huurders en mensen die op zoek zijn naar een woning terecht kunnen als ze te maken hebben met ongewenst gedrag van verhuurders of bemiddelaars. Sinds 1 juli 2023 kunnen mensen hier melding van maken via het e-mailadres: meldpuntongewenstverhuurgedrag@heeze-leende.nl.

De regels van goed verhuurderschap gelden niet alleen voor de verhuurder zelf, maar ook voor de bemiddelaars of makelaars die door de verhuurder worden ingeschakeld. Deze regels gelden zowel voor particuliere/commerciële verhuurders als voor officiële instanties.

Bron foto: Joost Heessels/ Bron tekst: Heeze-Leende. (2023b, juni 30). Meldpunt ongewenst verhuurgedrag. Heeze-leende. https://www.heeze-leende.nl/meldpunt-ongewenst-verhuurgedrag

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl