Gemeente verwijdert vuilnisbakken als preventieve maatregel

In aanloop naar de jaarwisseling heeft de gemeente besloten op diverse locaties de vuilnisbakken te verwijderen, om zo mogelijke misbruiken met vuurwerk te voorkomen. Op dit moment resteren slechts de paaltjes waarop de bakken voorheen bevestigd waren. Na de jaarwisseling zullen de vuilnisbakken opnieuw aan deze palen worden bevestigd.

Deze preventieve maatregel komt voort uit de zorg voor de openbare veiligheid tijdens de oudjaarsviering. Door tijdelijk de vuilnisbakken weg te halen, hoopt de gemeente ongewenste incidenten met vuurwerk te minimaliseren. De gemeente en hulpdiensten streven ernaar om een rustige oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht te faciliteren.

In het kader van deze veiligheidsmaatregelen deelt de gemeente belangrijke telefoonnummers voor verschillende situaties, zodat 112 beschikbaar blijft voor noodgevallen. Hieronder volgt een overzicht van wanneer en wie te bellen:

  • Vuurwerkschade aan huis: Regel dit zelf, denk aan kleine reparaties of neem contact op met je verzekering.
  • Schade aan openbaar straatmeubilair: Meld dit hier, bijvoorbeeld een kapotte abri, prullenbak of speeltoestel.
  • Kleine brand in de openbare ruimte: Bel 0900-0904 bij geen spoed maar wel brandweer nodig, zoals bij kleine brandjes die niet kunnen overslaan.
  • Illegaal vuurwerk en bekende daders: Bel 0900-8844 bij geen spoed maar wel politie nodig.
  • Brand, acuut gevaar, of twijfel: Bel altijd 112; de meldkamer helpt je en stuurt de juiste hulpdiensten.