Gemeente en stichting Brabantsedag tekenen overeenkomst voor vier jaar

Tekst en foto: Stichting Brabantsedag

Op 3 april tekende burgemeester Heldens vanuit gemeente Heeze-Leende en Boukje van Ettro vanuit het bestuur van Stichting Brabantsedag een overeenkomst, geldig voor de jaren 2024 tot en met 2027. Deze overeenkomst bevestigt de langdurige en productieve samenwerking tussen beide partijen.

De Brabantsedag is een iconisch evenement sinds 1958 en is sinds mei 2013 bijgeschreven in de UNESCO inventarislijst van Cultureel Immaterieel Erfgoed. De Brabantsedag trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Burgemeester Heldens licht toe: ‘Een derde van de inwoners is betrokken als deelnemer en/of vrijwilliger, wat resulteert in een sterke sociale verbondenheid en hechte band tussen de inwoners, van jong tot oud. Waar we als gemeente ontzettend trots op zijn!’

In de overeenkomst die deze week getekend is, worden meerjarige afspraken vastgelegd die van cruciaal belang zijn voor zo’n grootschalig evenement. Denk hierbij aan de garantie voor veiligheid en verkeersmaatregelen door de gemeente, de subsidie vanuit de gemeente om dit evenement mede mogelijk te maken, de promotionele activiteiten en de ondersteuning van wagenbouwers en overige vrijwilligers.Met deze overeenkomst benadrukken gemeente Heeze-Leende en Stichting Brabantsedag hun toewijding aan het behoud van dit unieke evenement.