Fietspad tussen Heeze en Geldrop nog steeds overstroomd

Foto’s: Sandra de Haan Tekst: Redactie Mijn Heeze

Het fietspad door de Meelakkers, dat de gemeentes Heeze en Geldrop met elkaar verbindt, blijft geteisterd worden door overstromingen. Vooral bij het ven is het pad nog steeds onbegaanbaar voor fietsers.

Wandelaars hebben echter een alternatief gevonden; tussen de bomen is een kort paadje uitgesleten, waardoor men om de overstroomde plas heen kan lopen. Desondanks blijven grote delen van het bosgebied onder water staan, wat de situatie bemoeilijkt.

Met de voorspelling van neerslag in de komende dagen, lijkt een snelle oplossing voor dit probleem niet in zicht. De autoriteiten waarschuwen dat het pad voorlopig ontoegankelijk zal blijven.

Ook elders in de regio blijven wateroverlast problemen veroorzaken. In de crosskuil van de Spinner staat het water nog steeds op een aanzienlijk hoog niveau en dit zal naar verwachting nog geruime tijd zo blijven. De aanhoudende natte omstandigheden stellen de lokale gemeenschappen voor uitdagingen en benadrukken de kwetsbaarheid van de infrastructuur in deze gebieden.