Familie en Ambacht centraal in ontwerp van De Lambrekvrienden

Afbeelding en tekst: De Lambrekvrienden

Met groot enthousiasme presenteren De Lambrekvrienden hun ontwerp voor de 65e Brabantsedag, getiteld “Uit het juiste Brabantse hout gesneden.” Het thema is geïnspireerd op een gedicht van Piet Heerkens uit de bundel “Vertellekes,” met als kern de zin: “Den heilige Vader zee: kom nader mijn zoon – Waar komt ge vandaan?? ‘Oo, Heilige Vader ik koom van ons Jaan!'”

Dit ontwerp viert het mooie Brabant, de provincie van grote families die trots zijn op hun afkomst en ambacht. In een dorp waar iedereen elkaar kent, is de vraag “Van wie bende gij d’r inne?” nog steeds gemeengoed.

Centraal in het ontwerp staat de jongste telg uit de Familie Traa, die net als zijn vader, grootvader en overgrootvader klompenmaker wordt. De Familie Traa uit Liempde is al generaties lang een onmisbare schakel in de Brabantse klompenindustrie. Het vakmanschap zit diepgeworteld in hun DNA, overgedragen met liefde van generatie op generatie. De Traa’s zijn letterlijk uit het juiste Brabantse hout gesneden, al vele jaren lang.