Kunstsmullen

  • Locaties in de gemeente
  • 19 oktober 2024 to 27 oktober 2024
  • Stihting Kunstsmullen

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
$0

Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address

Back to details
Thank you Kindly

Kunstsmullen

Locaties in de gemeente

19 oktober 2024 to 27 oktober 2024
19 oktober 2024

000000

Stihting Kunstsmullen

Organizer's other events

Kunstsmullen

Locaties in de gemeente

19 oktober 2024 to 27 oktober 2024
19 oktober 2024

PRINT

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Visit Heeze-Leende

Het culturele evenement Kunstsmullen – dat dit jaar plaatsvindt van 29 september tot 27 oktober – kiest de komende edities ‘landschap’ als drager van het evenement. 

Volgens voorzitter Wim van Ekelen van Kunstsmullen is het prachtige landschap in en om Heeze-Leende al meer dan een eeuw een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. “Die gedachte willen we levend houden door kunst en landschap te combineren. Landschap is de drager van ons evenement. Elke editie kiezen we een specifiek thema dat kunstenaars kunnen invullen. Dit jaar is dat ‘Bomen spreken’.”

Bredere aanpak

Kunstsmullen is de afgelopen jaren vooral bekend om de kunstroute op Landgoed Kapellerput. Dit jaar en toekomstige edities kiest de organisatie voor een andere en bredere aanpak: Het evenement wordt tweejaarlijks en kunstenaars krijgen de ruimte om door de hele gemeente hun kunst te maken en laten zien. Daarbij wil Kunstsmullen professionals in staat stellen om niet alleen kunst voor het landschap te maken, maar ook en vooral met het landschap. Deze kunstenaars worden uitgedaagd om kunst te maken die een directe relatie heeft met de specifieke plek in het landschap. De route verbindt letterlijk en figuurlijk de kernen, de inwoners en het landschap van de gemeente Heeze-Leende. 

Verbinding

Naast de uitgebreide kunstroute met professionele kunst wil Kunstsmullen zorgen voor verbinding en participatie in de gemeente door alle inwoners te betrekken bij het parallelprogramma. Dit programma biedt een brede variëteit aan kunst op het gebied van muziek, theater, taal en poëzie waarin de thematiek van Kunstsmullen een prominente rol speelt. Samen met artistiek leider Jan van Hoof gaan we zorgen voor een verrassende en boeiende verbinding tussen het hoofd- en parallelprogramma. Iedereen die in Heeze-Leende actief is op het gebied van muziek, theater, taal- of beeldende kunst – individueel of in verenigingsverband – kan aansluiten bij dit parallelprogramma. Kunstsmullen nodigt iedereen uit om met wensen en ideeën te komen. Dat kan niet gek genoeg zijn! Stuur deze in naar info@kunstsmullen.nl.