Eerste Inloopbijeenkomst Gebiedsgerichte Aanpak Strabrechtse Heide

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Groenblauwe Gebiedsgerichte Aanpak

Op donderdag 13 juni van 19:00 tot 21:30 vindt in Dorpshuis ‘t Perron, Schoolstraat 48 in Heeze de eerste inloopbijeenkomst plaats over de gebiedsgerichte aanpak van de Strabrechtse Heide. Voelt u zich betrokken bij de Strabrechtse Heide en de omgeving eromheen? Kom dan langs om meer te weten te komen over de toekomst van dit prachtige gebied.

Het landelijke gebied rondom natuurgebied de Strabrechtse Heide verandert. Er zijn zorgen over droogte, de kwaliteit van de natuur, de hoeveelheid water en de kwaliteit van het water in en rondom de Strabrechtse Heide. We onderzoeken welke veranderingen nodig zijn om deze zorgen weg te nemen. Hierbij kijken we ook hoe we deze veranderingen kunnen uitvoeren zodat boeren in het gebied een gezonde toekomst hebben, het platteland leefbaar blijft en het herkenbare landschap behouden blijft.

Samen met verschillende organisaties, ondernemers en inwoners willen we komen tot een toekomstbeeld voor de lange termijn en een concreet maatregelenpakket voor de korte termijn. Dit noemen we de gebiedsgerichte aanpak. Tijdens deze eerste inloopbijeenkomst vertellen we u graag meer over de doelen en werkwijze van deze aanpak. We gaan ook graag met u in gesprek over de kansen die u ziet in het gebied en de zorgen die u heeft. Samen werken we aan een mooie en gezonde omgeving van de Strabrechtse Heide zodat we hier ook in de toekomst van kunnen blijven genieten.