Een Stukje Geldropse Historie: Originele Leien van H. Brigidakerk te Koop

De parochie H. Nicasius – waar ook de kerken in onze gemeente ondervallen – heeft de eerste stappen gezet in de restauratie van de indrukwekkende koepel van de H. Brigidakerk in Geldrop. Een opvallend onderdeel van deze restauratie is de vervanging van de meer dan 130 jaar oude leien. En nu kunt u een tastbaar stukje van deze historie in huis halen.

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Parochie H. Nicasius

Vanaf 1 februari 2024 biedt de parochie de mogelijkheid om een originele lei van de koepel te bemachtigen in ruil voor een donatie. Elke lei draagt een afbeelding van de karakteristieke kerk en met de aanschaf ervan brengt u niet alleen een stukje Geldropse historie in huis, maar draagt u ook bij aan de restauratiekosten.

De leien zijn beschikbaar voor €20,00 per stuk en kunnen tijdens kantooruren worden gekocht in het St. Antoniushuis, gelegen aan de Stationsstraat 21 te Geldrop, van 09.00 uur tot 12.00 uur. Door een lei te verwerven, wordt u eigenaar van een tastbaar aandenken aan de rijke geschiedenis van Geldrop.

Voor degenen die grotere aantallen leien wensen zonder afbeelding, is het op aanvraag mogelijk om deze te verkrijgen. In dit geval wordt ook een passende donatie gevraagd. Neem hiervoor contact op met het parochiebestuur om de mogelijkheden te bespreken.

Haal een stukje Geldropse historie in huis en steun tegelijkertijd de restauratie van de H. Brigidakerk – een unieke kans om betrokken te zijn bij het behoud van ons cultureel erfgoed.