Een goede traditie: Jonge IVN-ers hakken erop los

Waar gehakt wordt vallen spaanders, maar niet als jonge IVN-ers de hei op gaan om boompjes om te hakken. Want er is veel toezicht van ouderen om alles veilig te laten gebeuren.

Foto’s en tekst aangeboden door IVN Heeze-Leende (Rechten foto’s liggen bij IVN Heeze-Leende)

Het begint een goede traditie te worden bij IVN Heeze-Leende: het schoonmaken van de hei. Op zondag 17 maart gaan we met de kids van het Jeugd-IVN (6-10 jaar) en de Avonturiers (vanaf 10 jaar) de hei op om boompjes om te hakken en te zagen. We doen dat in het Heezerenbosch en het is van 10.00 tot 12.00 uur. We verzamelen aan het eind van de verharde weg van het Heezerenbosch op de viersprong bij manage Van Oeffelen (nr. 24). Vandaar lopen we in een kwartier naar de plaats waar we hakken. Maar het beste is om met de fiets te komen, omdat je dan dat stuk niet helemaal hoeft te lopen en de parkeervoorzieningen bij de viersprong beperkt zijn.

Het Heezerenbosch is een groot natuurgebied met heide. Daar leven veel kikkers, speciale mieren en vlinders, vogels en konijnen. Vooral de kikkers en vlinders vinden het fijn als er weinig bomen zijn. Want dan kan de zon tot aan de grond komen en kunnen ook de kikkers, kikkervisjes en rupsen lekker warm worden en goed groeien.

Daarom gaan we de heide goed schoon maken. Maar daar zijn wel spierballen voor nodig, vergeet niet om die mee te nemen! Sterke vaders, moeders, opa’s, oma’s en vrienden mogen ook meedoen. Laat ze maar lekker zweten! De werkers van de Natuurbeheergroep van IVN Heeze-Leende zullen ons helpen zodat alles veilig gebeurt. Vanaf 6 jaar mag je meedoen. Je mag je eigen koek en drinken meenemen.

Neem voor aanmelding contact op met Stefanie van Heck (tel. 06-46789989, mail jeugd-ivn@ivnheezeleende.nl) of met Willem van de Ven (tel. 06-34376748, mail avonturiers@ivnheezeleende.nl)