Diepgaande Gesprekken met Wagenbouwers over de Brabantsedag

Foto en teksten: Stichting Brabantsedag

Seizoen is alweer een tijdje onderweg, de podcasts van de Brabantsedag. Vandaag staat er een nieuwe aflevering online. Dit keer een aflevering met Paul Bastiaansen uit Zundert en Bart van Weert uit Leende: wagenbouwers in hart en nieren. Ze praten met host Maarten van der Velden en sidekick Mark Damen over de passie van het bouwen en hun visie op de Brabantsedag. Absoluut een aflevering die je móet luisteren!

Beluister de nieuwste aflevering nu en duik in de wereld van de wagenbouwers!

Paradepraat duikt met host Maarten en sidekick Dirk van Gaal in de wereld van het theater maken en bespreken ze het ontwerpproces en baanbrekende ontwerpen. Dat doen ze samen met twee ontwerpers pur sang; Miesjel van Gerwen en Frank Schooleman.

Ook brengen ze weer museumstukken in voor het virtuele Brabantsedag museum.

De themabekendmaking. Elk jaar hét officiële startpunt van een nieuw seizoen voor de Brabantsedag. Het thema wordt daar elk jaar op unieke wijze aan het aanwezige publiek gepresenteerd en van context voorzien, zodat de wagenbouwers vol van inspiratie aan de gang kunnen. En deze editie was Paradepraat daarbij!

Sterker nog: onze podcast diende als medium om verschillende gasten hun visie op het thema, Dichterbij Brabant, te laten geven. Host Maarten van der Velden interviewde dichter Zoë van de Kerkhof, die haar speciaal voor de 65e editie geschreven gedicht voordroeg. Maar ook de makers van het nieuwe beeldmerk, Matty Jorissen en Wijnand Driessen, komen aan het woord, net als Miesjel van Gerwen vanuit zijn rol in het creatief team.