DELA installeert levensgrote ledwalls in crematorium Heeze

In één van de oudste crematoria van het land heeft DELA twee grote LED-walls geïnstalleerd. Deze grote beeldschermen bieden mogelijkheden om de sfeer in de aula nog beter te laten aansluiten bij het leven van de overledenen. Crematorium Heeze wordt in 2024 verbouwd om nog beter te voldoen aan de veranderde wensen van nabestaanden. DELA bekijkt met behulp van deze nieuwe technologie hoe zij nu al extra kan bijdragen aan die wensen.

Foto: coöperatie DELA (Z.d.) 65240235bdd9c.jpg Bron tekst: coöperatie DELA (2023, 9 oktober) Twee ledwalls in crematorium Heeze voor een extra persoonlijke sfeer

De twee ledwalls hangen vooraan links en rechts in de aula en zijn vier meter hoog en respectievelijk drie-en-een-halve en vier meter breed. Nabestaanden kunnen kiezen uit verschillende thema’s zoals bergen, zee en een zonsondergang. Er zijn speciaal voor het crematorium ook beelden van de Strabrechtse heide en de Peel gemaakt. Voor veel mensen uit Heeze en omgeving roepen die beelden zonder twijfel bijzondere herinneringen op.

Persoonlijke foto’s/filmpjes

Als onderdeel van de ledwall kunnen, net zoals voorheen, nog altijd persoonlijke foto’s en filmpjes worden getoond. Deze foto’s en video’s van de overledene worden dan als ‘picture-in-picture’ of ‘picture-in-video’ getoond. De twee ledwalls zijn vandaag in gebruik genomen.

© 2024 Mijn Heeze