De Lichtjesboom brengt warmte en verbinding in de decemberdagen

Het is weer december, de maand met de donkerste dagen van het jaar. Een tijd waarin mensen extra steun en aandacht kunnen gebruiken. Een tijd waarin mensen waardering en gevoelens naar elkaar uitspreken.

Beeld: Uitvaartbureau Jan Fiddelaers | Tekst: Renske Fiddelaers

Vorig jaar introduceerden we voor het eerst de Lichtjesboom in de gemeentehuistuin van Heeze. In de Lichtjesboom kon je iemand in het licht zetten; omdat je diegene waardeerde, miste of er trots op hem of haar bent/was. Mensen ontmoetten elkaar onder de Lichtjesboom en hadden steun aan elkaar. De basisscholen van gemeente Heeze-Leende kregen voor alle leerlingen een transparante kerstbal. Dit kon dankzij de sponsoring van de ondernemers uit de gemeente. Samen met de kerstballen die bij de winkels en bij de Lichtjesboom werden verkocht, werd het een plek van ontmoeting en steun.

Na het succes van vorig jaar zal de Lichtjesboom ook dit jaar opnieuw warmte en licht verspreiden over de gemeentehuistuin. Op vrijdag 15 december om 15.00 uur wordt de Lichtjesboom geopend door burgemeester Verhoeven en zal er een kindermiddag zijn. Hier willen we niet alleen de kinderen maar alle inwoners van gemeente Heeze-Leende voor uitnodigen. Er is lekkere warme chocolademelk en andere warme drankjes met daarbij een heerlijke versnapering. In een transparante kerstbal kun je een foto, briefje of knutselwerk doen. Deze gepersonaliseerde bal kun je vervolgens in de boom hangen. Tijdens de kindermiddag is een knutseltafel met knutselspullen aanwezig.

Er zal één Lichtjesboom worden geplaatst, die groter is dan de grote boom van vorig jaar. Er is dus veel ruimte om je gepersonaliseerde kerstbal in het licht te zetten. De Lichtjesboom zal van 12 december 2023 tot 8 januari 2024 in de gemeentehuistuin staan. Er is één georganiseerde bijeenkomst zoals hierboven beschreven maar tijdens deze hele periode kun je terecht om  kerstballen in de boom te hangen.

Mocht je je kerstbal willen bewaren, dan kun je deze uiterlijk zondag 7 januari uit de Lichtjesboom halen.

Ook dit jaar steunen veel ondernemers uit onze gemeente de Lichtjesboom waardoor alle basisscholen van Heeze-Leende die aangegeven hebben mee te willen doen, voor alle leerlingen een transparante kerstbal ontvangen.

Voor ieder ander zijn de transparante kerstballen bij de opening van de Lichtjesboom op vrijdag 15 december te koop voor 1 euro per stuk. Daarnaast zijn ze vanaf 6 december te koop bij diverse winkels in gemeente Heeze-Leende en in Rouwcentrum Fiddelaers, Spoorlaan 9c in Heeze. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Lichtjesboom.

Alle bewoners uit gemeente Heeze-Leende, jong en oud, zijn van harte welkom. Het team van Uitvaartbureau Jan Fiddelaers ontmoet jullie graag rondom de Lichtjesboom.