De Kraaienvangers presenteren hun nieuwe Prins!

HEEZE – Zaterdag 11/11 is de nieuwe Dorstlustige Hoogheid van de Kraaienvangers gepresenteerd. Bas van der Velden mag zich vol trots Prins carnaval noemen. Samen met zijn adjudant Ivar Mrofcynski en hun dames vormen zij het nieuwe koppel.

Foto aangeboden door Carnavalsvereniging De Kraaienvangers | Tekst: Bas van der Velden & De Kraaienvangers (2023, 7 november) Persbericht Prins Bas d’n Urste.docx

Bas is geboren op 5 januari 1994 in het ziekenhuis in Geldrop, maar een echte Heezenaar.

Thuis werd carnaval al van jongs af aan met de paplepel ingegoten, want zijn vader is lang lid geweest van de Heibessums en zelf ook prins geweest.

In 2011 heeft Bas zich aangesloten bij de ‘Jong Kraai’ en later heeft hij de overstap gemaakt naar volwaardig raadslid. Hij is een fanatiekeling, want naast het meehelpen achter de bar in de Kraaientent is hij sinds 2020 ook bestuurslid.

Naast de carnaval draagt Bas ook de Brabantsedag een warm hart toe. Zo is hij al jaren lid van de Rooie Hoek, waar hij zich ook daar inzet in het bestuur. Een écht verenigingsmens dus!

Naast een bezige bij in het verenigingsleven is Bas dat ook op zijn werk. Hij werkt als kok bij Cateringservice van Grunsven, maar heeft ook in de keukens van onder andere Hostellerie Vangaelen en De Pastorale gestaan.

Als hij dan toch een vrij moment in zijn agenda heeft gaat Bas graag samen met zijn vriendin Elli op pad met hun hond Buddy. En daar hoort natuurlijk af en toe pauze met een lekker biertje bij.

Ook adjudant Ivar is een echte Heezenaar, al is ook hij stiekem geboren in Geldrop. Hij heeft de Ossische Denise zo gek gekregen om in 2019 bij hem in te trekken in Heeze. Ze hebben een hond(je) die Morris heet en een kat genaamd Tommie. Ivar is sinds 2018 raadslid en sinds vorig jaar te vinden in het bestuur van de Kraaienvangers. Verder is hij actief als radio DJ bij WagenbouwersFM. In het dagelijks leven werkt hij bij de NS als Testcoördinator bij het TreinTestCentrum.

Kortom, een koppel vol energie en klaar om Heeze met carnaval eens goed op zijn kop te zetten!

Prins Bas d’n Urste heeft dan ook als motto:

“Hossen en springen zo hard as ge kan, we gaan dees jaor compleet uit ons pan!!”