De beste wensen voor een blanco jaar

Een heel nieuw blanco jaar met de beste wensen. Hoe heerlijk is zo’n blanco jaar. Een blanco jaar met voornemens die we met ons zelf gemaakt hebben. Het voelt zo fris, en uitdagend om het weer te vullen met afspraken en vakanties. Met dingen die moeten, dingen die we willen. Maar vul je het jaar ook met dingen waar je nu echt ja of nee tegen gaat zeggen? De komende weken racen we weer van de ene nieuwjaarsreceptie naar de andere. Drankje? Nee, dry januari maar och het kan nog net. De Kerststol moet op want weggooien is zonde. En tja, de chocolade kerstkransjes kunnen we niet met Pasen eten dus hup, dan zijn ze weg. Uurtje overwerken? Liever niet maar vooruit dan maar. Vakantie verschuiven. Mmm wordt lastig maar oké. Een blanco jaar met voornemens die we met ons zelf gemaakt hebben. Rondje wandelen? Nee het regent dat het giet.

Voornemens die al gesneuveld zijn voordat de eerste week het daglicht heeft gezien. Voornemens die alleen maar slagen als we ze ook doen. Maar och, dat ene stukje, die ene keer, ik heb het verdiend, het is toch zonde. We vergeven onszelf heel gemakkelijk tot het ongemakkelijk gaat voelen. En zo denderen we als een trein weer naar de laatste dag van het jaar. We stappen weer op de trein die 31 dec stopte. We proosten op het nieuwe jaar. We stappen weer in en de reis gaat gewoon verder. Oud en nieuw. Het is een moment. Een moment op de klok dat door de een uitbundig gevierd wordt. De ander slaapt er gewoon doorheen en ontwaakt in een nieuw blanco jaar.

Een blanco jaar dat alleen op papier te zien is. Je gloednieuwe agenda, de lege kalender. Daar zijn  geen voornemens op te bekennen. Heel slim. Zolang ze alleen in je hoofd zitten zijn ze ook weer heel makkelijk te wissen.  Niemand die het ziet, tot het ongemakkelijk gaat voelen.

Ik wens je een heel mooi, gezellig en vooral gezond 2024.

Jeanne

www.goegewicht.eu