De A1 van Korfbalvereniging Eymerick is herfstkampioen!

Dit seizoen begon de A1 van korfbalvereniging als een nieuw team. Twee teams zijn min of meer bij elkaar gevoegd en er zijn nieuwe trainers en coaches. Een aantal spelers heeft nog nooit in deze leeftijdsklasse gespeeld. Maar het seizoen werd meer dan prima begonnen met drie winstpartijen op rij, met als gevolg dat Eymerick nog maar één punt moest halen in twee wedstrijden om kampioen te worden. De eerste kans om dat punt te pakken was vandaag, thuis tegen SDO A2 uit Veldhoven. De heenwedstrijd werd gewonnen, maar het was een redelijk spannende wedstrijd, dus dat beloofde wat.

Foto’s: KV Eymerick | Tekst: Saskia Hugel (7 oktober 2023)

De eerste helft startte Eymerick prima, ze kwamen algauw 2-0 voor. Maar SDO wist weer aan te haken en dat bleek een beetje het verhaal van de eerste helft. De Heezenaren hadden prima kansen, maar één vak had wat moeite om die kansen af te maken. Met als gevolg dat het andere vak verdedigend wat onder druk kwam te staan en dat de ploeg uit Veldhoven bij bleef. De twee teams gingen met een 4-2 ruststand aan de thee.

De thuisploeg had duidelijk een flinke peptalk gehad, want ze schoten uit de startblokken. Waar SDO in de eerste aan bleef haken, werd nu het gat vergroot. De ballen gingen er nu wel in en het spel was wat minder slordig. Tot 10-4 ging het prima, maar opeens zakte Eymerick in en SDO rook bloed. Ballen werden slordig ingeleverd, opgelegde kansen werden gemist en daar maakten de Veldhovenaren prima gebruik van. In tegenstelling tot Eymerick kwamen zij wel nog een aantal keer tot scoren, maar de voorsprong van de Heezenaren was te groot om de wedstrijd nog echt spannend te maken. Eymerick A1 won met 10-7 en zijn daarmee niet meer in of bij te halen door de concurrentie. Zij mogen zich Veldkampioen Najaar 2023 noemen! Super gedaan!

Wij – van Mijn Heeze – feliciteren Eymerick A1 met hun kampioenschap.

© 2024 Mijn Heeze