/ /
Dames 1 hockey verliest van Nuenen
/

Op een zonnige zondagochtend verzamelden de dames van Heeze zich weer bij de club om een leuke pot te hockeyen op hun eigen veld tegen Nuenen. Het was een bekende tegenstander voor Heeze, 4 weken geleden werd het nog 2-2 in de voorbereiding tijdens een oefen pot bij Nuenen. De sfeerzat er goed in en Heeze was gebrand om te winnen, er was namelijk ook kans om de eerste plek te bemachtigen.

Foto en Verslag ter beschikking gesteld door: René Bax – Hockey Heeze

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon met veel energie. Heeze liet er geen gras over groeien en zette direct de aanval in. Dit resulteerde al snel in twee doelpunten voor Heeze,beide gescoord door de aanvoerster van het team, Britt van der Velden. Dit leverde een vroege voorsprong op. Het eerste kwart was overduidelijk in het voordeel van Heeze, waarbij hun spel zowel defensief als offensief solide was.

Het tweede kwart liet een omslag in de dynamiek van de wedstrijd zien. Nuenen herpakte zich en begon met meer vastberadenheid aan te vallen. Ze slaagden erin maar liefst vier doelpunten te scoren, terwijl Heeze uit het spel leek te raken. Nuenen nam de leiding en leek vastbesloten om hun tegenstanders onder druk te blijven zetten. Heeze wist hier moeilijk uit te komen.

Na de rust slaagde Heeze er niet in om zichzelf opnieuw te mobiliseren. Ze hadden moeite om elkaar te vinden op het veld en Nuenen profiteerde hiervan. Het derde kwart eindigde met een voorsprong van 6-2 voor Nuenen, wat hun dominante spel weerspiegelde.

In het laatste kwart leek Heeze vastbesloten om niet zonder strijd ten onder te gaan. Ze wisten nog twee doelpunten te scoren, eentje van Rachel Cuijten die hem erin wist te tippen na een mooie voorzet van Gwen van Leeuwen de ander door Lizette Erkelens. Hierdoor kwam het totale aantal doelpunten op vier voor Heeze. Dit gaf de wedstrijd wat spanning, maar Nuenen hield stand en wist hun voorsprong vast te houden.

Heeze heeft dus helaas dit weekend 3 punten laten liggen op eigen veld, maar wel zijn de dames gebrand komende zondag weer 3 punten te pakken in Goirle!