Concert met Gouden Randje bekroond met jubilarissen en jubileumbier!

Op zondag 10 december vond het concert met een Gouden randje van fanfare St Nicasius plaats.

Dorpshuis ’t Perron was deze middag tot de laatste stoel bezet met belangstellenden en uiteraard de aanwezige jubilerende paren welke met een VIP behandeling extra in het zonnetje werden gezet.

Foto’s en Tekst: Eric Berkers/ Fanfare Nicasius

Namens de gemeente Heeze-Leende had burgemeester Paul Verhoeven mooie woorden voor de fanfare.

Onder leiding van Marcel Heijnen verzorgde de slagwerkgroep een prachtig optreden met veel variatie waarbij ook de jeugdleden van de slagwerkgroep zich met verve presenteerden.

Het concert werd afgesloten door het fanfareorkest. Onder de gedreven leiding van dirigent John Brouwer werd een mooie afwisseling aan stukken ten gehore gebracht.

Als toegift werd de middag besloten met het nummer dat niet mag ontbreken, Heeze , de Parel van Brabant. Dat werd dit jaar gezongen door Johan Cuijten die daarmee onder andere het aanwezige briljanten bruidspaar , niet geheel toevallig zijn ouders, wist te verrassen. Uiteraard werd dit nummer door alle aanwezigen vol overgave meegezongen.

Er waren dit jaar echter meerdere gouden randjes aan dit concert.

Zo werd Bob van Hoek gehuldigd voor 12,5 jaar lidmaatschap en  Theo, Toots,  van der Velden voor maar liefst 50 jaren lidmaatschap waarvoor beiden het bondsinsigne mochten ontvangen. Er waren mooie woorden van de voorzitter voor de jubilarissen en natuurlijk een bloemetje voor de partners.

Uniek en erg waardevol voor een vereniging om dit soort trouwe leden in je midden te hebben.

Daarnaast werd er al een voorschot genomen op het 100 jarig jubileum dat de fanfare geheel 2024 gaat vieren.

Het speciaal samen met de Heezerse brouwerij Rufus ontwikkelde jubileumbier werd deze middag gelanceerd.

De eerste flessen werden uitgereikt aan de kinderen van ons onlangs overleden lid Jos Heijligers, aan onze nestor van de vereniging Leo van der Velden ( inderdaad ook de vader van..) en aan burgemeester Paul Verhoeven.

Er kon in de pauze al volop geproefd worden en de reacties waren zeer positief.

Het jubileumbier, D’n Toeter,  is een heerlijke Pale Ale  en natuurlijk ook een  leuke kadotip in deze Feestmaand. Het bier is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar via onze website www.fanfareheeze.nl en bij het Vloeibaar Genot.