Column: Een eerste kennismaking

Column_1 (1)

Bij de vraag of ik voor MijnHeeze af en toe een column wilde schrijven was mijn antwoord volmondig JA. Ik deel graag mijn kennis om zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun leefstijl een gezondere boost te geven op welke manier dan ook. Bewegen, ontspanning, mindset, slaap en stress. Weetjes en watjes uit de praktijk en hoe voedingsland werkt.

Toen ik twintig jaar geleden mijn praktijk startte en het alleen maar over afvallen, voeding en calorieën ging was ik er al snel achter dat er meer bij kwam kijken om een leefstijl of voedingspatroon te doorbreken en of te veranderen. Verwacht dus geen hocus pocus verhalen of misschien juist wel want we geloven nu eenmaal graag in sprookjes.

Het Bourgondische Zuiden maakt het er voor veel bewoners van dit hele gezellige deel van ons land dan ook niet makkelijker op. Generaties lang het biertje in de sportkantine, het frietje op vrijdag, de vlaai bij de kermis en laten we carnaval en de Brabantse dag niet vergeten. Familiebanden zijn hier sterk en verjaardagen, feestdagen worden dan ook uitbundig met de hele familie gevierd. Met jawel de lekkerste taart van tante Mien en de heerlijkste saté met vooral heel veel lekker saus van ome Piet. Dit alles onder begeleiding van een wijntje of potje bier want dat hebben ze in de hemel niet. We maken er graag iets gezelligs van onder het credo, we leven maar een keer.

We willen graag oud worden maar de helft van onze bevolking wordt niet vitaal oud en staat na ons vijftigste levensjaar met een la vol pillen en drie afspraken per week bij een of andere zorgverlener op de stoep.

Het goede nieuws… daar is wat aan te doen. Lekker vitaal in het Bourgondisch zuiden. Daar waar het leven goed is en laten we dat vooral zo houden. Volgende keer meer.

Jeanne van de Loo-Willems  –   www.goedgewicht.eu


Zij heeft een missie. Motiveren, informeren en inspireren om goede veranderingen toe te passen in leefstijl.

Jeanne van de Loo-Willems uit Heeze schrijft hierover graag een column want : Gezond en vitaal dat willen we toch allemaal.

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl