Column Jeanne van de Loo: Wat een geweldige ontmoeting

Deze week kwam ik haar tegen. De dame gehuld in een lange regenjas en regenkapje zette haar fiets weg en wandelde samen met mij richting de winkel. Het regende gelukkig na die hete dagen. Een verfrissende bui nodigde me uit niet al te veel haast te maken om van de auto naar de ingang van de winkel te komen. Zij had dezelfde gedachten of was het haar leeftijd die haar pas wat vertraagde.

 “Heerlijk zo’n bui na die hitte en na de gym kan ik wel wat afkoeling gebruiken en het is maar water toch, meiske”. Zei ze tegen mij. Meiske? Ik voelde me gevleid. In haar ogen was ik dat maar zij wist ook niet van welk bouwjaar ik ben. Een blik op haar gezicht was voor mij genoeg. Zij was echt op leeftijd. Maar die ogen. Die ogen die straalde nog zoveel kracht en levenslust.

Onze wegen scheidde zich in de winkel. Af en toe zag ik haar bukken en hoog grijpen om haar spullen bij elkaar te scharrelen. Bij de kassa hadden we weer een ontmoeting. Ze zette twee mini flesjes wijn als laatste van haar boodschappen op de band. Met een knipoog, “voor morgen vanavond dan komt mijn vriendin”.  

“Mijn kleinzoon komt eten en die houdt van gezond” zei ze vol trots weer met een dikke knipoog naar de groenten op de band. “Dat heeft hij van mij geleerd. “Leuk om te horen waar die jongen allemaal mee bezig is, dat houdt me jong en bij de tijd”.  

Alle spullen verdwenen in haar fietstas. Ze liet me nog even weten dat ze nog een bloemke ging halen want je moet er zelf wat van maken en goed voor jezelf zorgen dat vond ze belangrijk .

Ik stond bij mijn auto en keek haar na. Als we het over vitaal hebben. Vitaliteit: gezonde voeding, beweging, ontspanning en slaap, sociale contacten, positieve instelling en een fijne dag invulling.  Deze vrouw had het allemaal. Ik had graag nog even met haar willen babbelen.  Het maakte me nieuwsgierig hoe deze vitale dame haar vrouwenjaren doorleefd had. Waarschijnlijk goed, door haar gezonde instelling en leefstijl

Beetje beschaamd voelde ik me wel met de autosleutel in mijn hand.  Maar 15 kilometer van huis en het begon weer te regenen dus…….  Wat een rotsmoes.

Vitaliteit: gezonde voeding, beweging, ontspanning, sociale contacten, positieve instelling en een fijne dag invulling.  Deze vrouw had het allemaal. Wil je wat veranderen?

Mijn credo:  “ Veranderen begint met aandacht ”  

Jeanne van de Loo-Willems  www.goedgewicht.eu