CINEbieb brengt documentaire “Human Forever”

Afbeelding van Sabine Lange via Pixabay | Tekst: Bibliotheek Dommeldal

Op vrijdag 28 juni 2024, tussen 20:00 en 22:00 uur, zal de Bibliotheekvestiging in Leende een bijzondere vertoning presenteren: de documentaire “Human Forever” van de hand van filmmaker Jonathan de Jong. Het verhaal draait om Teun Toebes, een 24-jarige jongeman met een inspirerende missie: het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie.

Toebes, die zelf al geruime tijd op een gesloten afdeling woont, besluit zijn missie naar een hoger niveau te tillen door samen met zijn goede vriend Jonathan de Jong een reis rond de wereld te maken. Tijdens deze reis onderzoeken ze hoe verschillende landen omgaan met dementie en welke lessen we daaruit kunnen trekken om een meer inclusieve toekomst te creëren.

Met het aantal mensen met dementie dat naar verwachting de komende 20 jaar zal verdubbelen tot 81 miljoen wereldwijd in 2024, is de zoektocht van Toebes en De Jong niet langer een kwestie van optie maar van absolute noodzaak.

De vertoning is bedoeld voor volwassenen en wordt gepresenteerd als onderdeel van het programma van CINEbieb. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 4,50 en aanmelden kan vooraf. De documentaire belooft een inspirerende kijk te bieden op een onderwerp dat steeds meer relevantie krijgt in onze samenleving.

Voor meer informatie en om aan te melden, kunt u terecht bij de Bibliotheekvestiging in Leende.