Centrum van Heeze bruist tijdens Heeze Leeft

Foto: Michel Naninck/ RTV Horizon | Tekst: Redactie: Mijn Heeze

1e Pinksterdag stond het centrum van Heeze geheel in het teken van het jaarlijkse evenement Heeze Leeft. Van 13:00 uur tot 18:00 uur was er volop activiteit in de gemeentehuistuin, waar jong en oud zich konden vermaken.

Dit jaar had de organisatie van Heeze Leeft de markt van het gemeentehuisplein verplaatst naar de grote parkeerplaats naast het kerkhof, waardoor deze beter aansloot bij de activiteiten in de tuin. De markt bood een divers aanbod aan kraampjes waar mensen hun waar verkochten en lokale bedrijven en instellingen zich presenteerden.

In de tuin zelf waren verschillende sportclubs aanwezig, waaronder Hockey Heeze en KV Eymerick, die demonstraties gaven. De jeugd had de mogelijkheid om actief mee te doen en zo kennis te maken met de sporten.

Ook aan entertainment was gedacht. Achter het gemeentehuis stond een podium van radiozender JND waar een keur aan Nederlandse artiesten optrad, waaronder Marlane en Marco de Hollander. Deze optredens zorgden voor een levendige en gezellige sfeer.

Daarnaast hield Kunstkring Eymerick Heeze Leende Sterksel een open dag in het Sint Maartenshuis. Bezoekers konden hier de leden van de kunstkring aan het werk zien en een kijkje nemen in de ateliers, wat een boeiende inkijk gaf in de lokale kunstwereld.

Al met al bood Heeze Leeft een gevarieerd programma met voor ieder wat wils, en zorgde het voor een bruisende middag in het centrum van Heeze.