Burger KermisKoningsschieten van het Sint Joris Gilde

Vandaag was een verslaggever van Mijn Heeze aanwezig bij het Burger KermisKoningsschieten van het Sint Joris Gilde. Deze wedstrijd, waaraan iedereen van 18 jaar en ouder – behalve de leden van het gilde zelf – mee mocht doen, werd gehouden ter ere van de kermis in ons dorp. Dertig mannen en vrouwen meldden zich aan, betaalden 15 euro inschrijfgeld, en streden tegen elkaar om de titel van Burger Kermiskoning te bemachtigen. Onder hen bevond zich ook raadslid Inge Maas, die eveneens de strijd aanging voor deze bijzondere titel.

Foto’s en tekst: Mijn Heeze

Er werd geschoten met een groot gildegeweer. Uiteindelijk wist Jan van Ganzewinkel de titel van Burger Kermiskoning 2023 te bemachtigen. Naast de titel wint de Burger Kermiskoning een wisselbeker, bloemen en een mooi flesje wijn. Nadat de Burger Kermiskoning bekend was, werd de wedstrijd hervat en kon er geschoten worden met zowel het grote als het kleine gildegeweer voor mooie prijzen.

Zie je een foutje laat dat ons dan gerust weten. Mail naar redactie@mijnheeze.nl of app naar 06 29222435. Of heb je zelf nieuws of een verhaal laat het ons dan ook weten. 

Home » Nieuws » Burger KermisKoningsschieten van het Sint Joris Gilde

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292