Burgemeester Paul Verhoeven gaat vanaf februari 2024 met pensioen

Foto en tekst: Gemeente Heeze-Leende

Tijdens de raadsvergadering maakte burgemeester Paul Verhoeven vandaag bekend dat hij voornemens is om aan het einde van zijn derde termijn als burgemeester van Heeze-Leende, per 1 februari 2024, van zijn pensioen gebruik te gaan maken.

De datum is daarbij heel bewust gekozen. Begin 2024 valt precies tussen twee gemeenteraadsverkiezingen in. Hierdoor weet Paul Verhoeven, dat er bij zijn vertrek een ingewerkt college zit. Door zijn pensioendatum nu al bekend te maken, is er ook voldoende tijd om een nieuwe burgemeester te zoeken én is de kans groot dat ook deze burgemeester al ingewerkt is vóór de verkiezingen van 2026. Als alles volgens planning verloopt hoeft er ook geen waarnemer benoemd te worden.

Burgemeester Verhoeven: “Dat ik nu al aankondig dat ik per 1 februari 2024 met pensioen ga, betekent ook dat ik nog ruim tien maanden voor de mooie gemeente Heeze-Leende mag werken. En in deze laatste tien maanden zal ik zeker niet achterover gaan leunen. In tegendeel ik zie nog een aantal mooie uitdagingen voor me om, onder andere het in oktober vastgestelde raadsprogramma, tot een succes te maken. In oktober 2021, bereikte ik reeds mijn pensioen gerechtigde leeftijd, maar burgemeesters kunnen tot hun 70ste in functie blijven. De keuze om 1 februari 2024 met pensioen te gaan heb ik heel bewust gemaakt; mooi tussen 2 gemeenteraadsverkiezingen in.“   

Paul Verhoeven is in 1984 in zijn geboorteplaats Wanroij begonnen als raadslid voor een lokale politieke partij. Na de samenvoeging van de gemeenten Wanroij en Oploo in 1994 is hij wethouder geworden in de toen nieuwe gemeente Sint Anthonis, waar hij begin 1998 ook een aantal maanden waarnemend burgemeester is geweest. Van 2001 tot 2006 was hij burgemeester van Ameland en van 2006 tot heden is hij inmiddels 17 jaar burgemeester van Heeze-Leende. Naast zijn burgemeesterschap is hij voorzitter van de Burgemeesterskring in Brabant zuidoost en voorzitter van het regionaal Zorg- en Veiligheidshuis.