11 praktische tips voor de Brabantsedag

BD_VC_2022082832

Natuurlijk ben je er bij, zondag 27 augustus in Heeze. De 64e Brabantsedag is er één die je niet mag missen! Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, geven we je wat praktische tips.

1. WANNEER EN HOE LAAT?

De Brabantsedag vindt altijd plaats op de laatste zondag van augustus. Dit jaar op zondag 27 augustus. De theaterparade start om 13:30 uur (de voorparade om 12:30 uur). Maar er is meer! Van 10:00 tot 19:00 uur op diverse sfeerpleinen in het centrum Heeze van alles te doen: muziek, straattheater en entertainment. Lekker eten en drankjes zijn ook te verkrijgen.


2. HOE KOM IK AAN EEN ENTREETICKET?

Je kunt entreekaarten online kopen of bij een van onze 16 wagenbouwersgroepen (met deze supporttickets steun je de groep meteen met € 1,50!). In de voorverkoop t/m 31 juli kosten ze € 10,50 per stuk, daarna €11,50.

Op zondag 27 augustus zelf kun je kaarten aan de kassa kopen, waar de prijs €12,50 is.


3. HOE KOM IK IN HEEZE?

Heeze is uitstekend bereikbaar via afrit 34 vanaf de A2 tussen Eindhoven en Maastricht en via afrit 34 vanaf de A67 tussen Eindhoven en Venlo.
Er stopt ook een trein in Heeze! Het station is ca. 10 minuten lopen vanaf het paradeparcours. Plan je reis met de NS reisplanner
Uiteraard kun je Heeze ook goed bereiken met de fiets en zijn er bewaakte fietsenstallingen.

Meer informatie over bereikbaarheid en parkeren.

4. WAAR ZIE IK DE BRABANTSEDAG HET BESTE?

Je kunt de theaterparade bekijken langs het gehele paradeparcours. Er zijn geen slechte locaties, want onze wagenbouwers halen de gehele route álles uit de kast om jou te overdonderen, verbluffen en verwonderen!
Als we dan toch een tip mogen geven: op een van de 14 tribunes zit je heerlijk en ben je verzekerd van je eigen plekje. Tribunekaarten zijn te verkrijgen via brabantsedag.nl/tickets Maar wees er snel bij want op = op.

5. WAAR LOOPT HET PARADEPARCOURS?

De theaterparade van de Brabantsedag start om 13:30 uur vanaf de opstelplaatsen van de wagens aan het industrieterrein De Poortmannen.

Het parcours loopt over de doorgaande weg van Heeze, vanaf industrieterrein De Poortmannen, over Ginderover, Jan Deckersstraat, Kapelstraat, Geldropseweg en eindigt in de Pastoor Spieringslaan. Van begin tot einde goed voor ruim twee uur kijkplezier!

Hoe laat de parade waar is, zie je op de plattegrond hieronder.

Meer parcours-informatie.

6. WAT IS HET THEMA VAN DIT JAAR?

De 64e Brabantsedag op zondag 27 augustus 2023 heeft als thema ‘Eureka!’. Deze welbekende uitroep (‘Ik héb het!’) van de Griekse wiskundige Archimedes verwijst naar ontdekkingen, uitvindingen en theorieën. Aan de zestien wagenbouwersgroepen de uitdaging om een uitvinding van een Brabander of juist een ontdekking ín Brabant te vertalen naar totaaltheater.

Lees meer over het thema Eureka!

7. WAT ZIJN DE ONDERWERPEN (EN PARADEVOLGORDE) VAN DE 16 WAGENBOUWERSGROEPEN?

De paradevolgorde van de 64ste Brabantsedag vind je hier.

8. HOE LAAT IS HET PARCOURS AFGESLOTEN?

Het parcours is afgesloten vanaf 08:00 uur ’s ochtends voor gemotoriseerd verkeer, ook scooters en brommers zijn niet toegestaan. Fietsers mogen wel passeren; met de fiets aan de hand en alleen met een geldig entreebewijs.

Ik wil nog met mijn auto het parcours op na 08:00 uur… mag dat?
Dat is niet mogelijk. Op 27 augustus 2023 is Heeze vanaf 08:00 uur vanaf de verkeersposten aan de buitenzijde van het parcours gesloten voor al het gemotoriseerd verkeer (ook voor brommers en scooters!).

Waarom mag ik mijn auto niet parkeren op de calamiteitenroute? Mijn familie woont daar al jaren.
De calamiteitenroute is ingesteld voor uw en onze veiligheid en wordt door Gemeente Heeze-Leende ingesteld op last van politie, brandweer en ziekenwagen. Deze diensten dienen een zo snel mogelijke doorgang te hebben, dus vandaar dat u langs de ingestelde calamiteitenroute niet kunt parkeren op de zondag van de parade.

Meer informatie over bereikbaarheid en parkeren.

9. MAG IK OP FOTO’S MAKEN OP HET PARCOURS?

Vanwege de veiligheid van onze wagenbouwers en die van jezelf is het tijdens de parade NIET toegestaan om op het parcours te komen. Je dient achter de dranghekken of – wanneer die er niet staan – in het publiek te blijven staan. Je mag uiteraard wel foto’s maken vanachter de dranghekken.

Onze eigen Brabantsedag-fotografen (herkenbaar aan hun rode Brabantsedag-hesje) mogen zich wel op het parcours begeven.

10. WAT IS ER NOG MEER TE DOEN?

Brabantsedag Heeze is een waanzinnige dag uit voor het hele gezin. Met een goedgevuld programma rond het hoogtepunt: de grootste theaterparade van het jaar. Van 10.00 tot 19.00 uur geniet je langs het parcours en op de vijf sfeerpleinen van (straat)theater en veel muziek. Zodra de parade voorbijtrekt, ligt het programma natuurlijk stil, maar gaat daarna weer volop verder.

DE SFEERPLEINEN:
Preparade
Theater D’n Toversnest
Theater Gemeentehuistuin
Theater kerk
Theater Strabrecht
Theater Geldropseweg

11. HOE WEET IK WIE DE BRABANTSEDAG DIT JAAR GEWONNEN HEEFT?

De prijsuitreiking is dezelfde avond nog in de feesttent in de gemeentehuistuin en begint om 20:30 uur. Alle 2000 wagenbouwers zijn daar aanwezig en horen wie de 64e editie van de Brabantsedag gewonnen heeft.

Via ons Twitter-kanaal  (of X) (twitter.com/brabantsedag) kan je de uitslag live volgen. Zodra de prijsuitreiking afgelopen is, maken we de uitslag bekend via onze andere socials en onze nieuwsbrief. Uiteraard wordt alles ook op onze website gezet. Kortom, volg ons en we houden je op de hoogte!

Een greep uit onze socials:

Facebook (facebook.com/brabantsedag)

Instagram (instagram.com/brabantsedag)

LinkedIn (linkedin.com/company/brabantsedag)

Twitter (twitter.com/brabantsedag)

YouTube (youtube.com/brabantsedag)

En #Brabantsedag doet het ook goed! (let op, we schrijven ‘Brabantsedag’ áán elkaar)

Kom je uit de omgeving van Heeze, doe dan mee met onze vakantiefotowedstrijd en win twee entreetickets voor de Brabantsedag .

Bron foto’s: Stichting Brabantsedag (z.d.) BD_VC_2022082832.jpg | Bron tekst: 11 praktische Brabantsedag tips! (z.d.). Brabantsedag Heeze. https://www.brabantsedag.nl/nl/nieuws/artikel/204/11-praktische-Brabantsedag-tips

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl