Blink plaatst binnenkort bladkorven in de straten

Er zullen binnenkort weer Bladkorven verschijnen in de straten van ons dorp. Deze korven, geplaatst door Blink, zijn bedoeld om het opruimen van bladeren van bomen in de openbare ruimte gemakkelijker te maken. In totaal zullen er 150 bladkorven worden geplaatst in verschillende kernen van onze gemeente, hoeveel dit er precies zullen zijn in Heeze weten we niet.

Foto: Pixabay. (2013, 23 februari). Herfst Bladeren gebladerte autumn – gratis Foto op Pixabay. Tekst: Heeze-Leende. (2023v, oktober 12). De bladkorven komen er weer aan! Heeze-leende.

Wat mag er in de bladkorf?

De korven zijn enkel bedoeld voor bladafval afkomstig van bomen in de openbare ruimte. Bladeren van bomen in eigen tuin kunnen bij de milieustraat worden ingeleverd of in uw eigen groene container worden gedaan. Takken en ander snoeiafval zijn niet toegestaan in de korven.

Misschien vraag je je af waarom takken en ander snoeiafval niet in de bladkorven mogen. Dit heeft te maken met de manier waarop de korven worden geleegd. Ze worden namelijk leeggezogen, en als er takken tussen de bladeren zitten, kan dit het proces vertragen en zelfs problemen veroorzaken.